Asgardia nedir? Başvuru şartları neler?

Güncelleme Tarihi:

Asgardia nedir Başvuru şartları neler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 19:36

Uzay ülkesi Asgardia nedir? Uzay ülkesine başvuru şartları nelerdir? "Gökyüzü kenti" olarak da bilinen uzay ülkesi nerededir? Uzayda kurulması planlanan Asgardia uzay ülkesinin başvuru şartları nelerdir? Uzay ülkesinde kaç kişi yaşayacak? Uzay ülkesine kimler başvurabilir? Igor Ashurbeyli kimdir? Uzay ülkesi vatandaşı nasıl olunur? Uzay ülkesi ile ilgili tüm bilgiler bu haberimizde.

Haberin Devamı

İlk uzay ülkesi olacak olan Asgardia, yönetim örgütlenmesini tamamlarken geçtiğimiz gün Azeri iş adamı Igor Ashurbeyli, uzay ülkesi Asgardia'nın devlet başkanı seçildi.

Törende uzay ülkesi Asgardia ile ilgili pek çok soru da yanıt buldu. İnternet üzerinden vatandaşlık başvurusu yapılan Asgardia uzay ülkseinin yönetimi, artık vatandaşlık başvurularında IQ testi yapılmasını düşündüklerini belirtti.

Projenin yönetim kurulu, bir devrim yaratacağını söyledikleri uzay ülkesi Asgardia için en bilgili, yetenekli ve zeki insanların seçilmesini istediklerini belirttiler.

Uzay ülkesi vatandaşlık başvurusu yapanlar arasında Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Asgardia'nın internet sitesine göre en çok vatandaşlık başvurusu ise 31 bin 853 kişi ile Çin oldu. Türkiye ise 29 bin 82 başvuru ile ikinci sırada.

Haberin Devamı

Asgardia nedir Başvuru şartları neler

Asgardia Nedir?

 İskandinav mitolojisindeki tanrı Odin’in yönettiği Asgard’dan esinlenilen Asgardia uzay ülkesi, web sayfasındaki bilgilere göre, “Yeryüzünde bulunan diğer ülkelerin kısıtlamalarından bağımsız, özgür yaşama ortamı” sunacak.

Uzay ülkesi için vatandaşlık başvuruları devam ederken projenin lideri ve Asgardia devlet başkanı Igor Ashurbeyli, vatandaş olacakların Dünya'daki ülke vatandaşlıklarından çıkmalarına gerek olmadığını söyledi.

Igor Ashurbeyli ayrıca Asgardia vatandaşlarının fiziksel olarak Dünya'da yaşayacağını fakat Dünya'nın başka bir ülkesindeymiş gibi olacaklarını ifade etti. Uzay ülkesi başvurularının 100 bini geçmesi halinde "Birleşmiş Milletler"e uzay devleti olarak başvuracaklarını ekledi.

 Proje araştırmacılarından Ram Jakhu, daha önce uzay ülkesi kurmaya çalışan kimsenin olmadığını söylerken,
projenin ilk olduğunu ve küçük yapı halinde başlayarak ileride orada yaşam süren bir millet olmayı başaracaklarını ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!