iPhone'larda 3D dönemi başlıyor!

Güncelleme Tarihi:

iPhonelarda 3D dönemi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 10:50

Apple, iPhone X’in ön kamerasında olduğu gibi, 2019 yılına kadar çıkacak olan iPhone modellerinin arka kamerasında da 3D algılayıcı için çalışmalar yaptıklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Apple, iPhone X’in ön kamerasındaki 3D algılayıcı sayesinde elde ettikleri başarıyı arttırmak için 2019 yılına kadar çıkacak olan tüm iPhone modellerinin arka kamerasında da 3D algılayıcı olması için çalışmalar yaptıklarını duyurdu. Apple, iPhone’un arka kameralarındaki sensörün, ön kamera sensörüne göre daha fonksiyonel ve daha gelişmiş şekilde tasarlanacağını söyledi.

iPhone X’in çentiklerinde bulunan 3D teknolojisinde 3D lazerleri ve 30 bine kadar farklı kızıl ötesi noktalar ile projeksiyon yaparak çalışıyorken, yeni teknolojide 3D lazerlerin ateşlerin nesnelere çarpıp gelme süresi hesaplanacak. iPhone yeni teknoloji ile birlikte bir odanın 3 boyutlu modellemesini çizerek kullanıcılarına hizmet verecek. Apple, iPhone’a koyacakları yeni teknolojide sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik için çok fazla yatırım yapacak. Apple, öncesinde iOS 11 için sana gerçeklik platformları ARKit’i yayınlamıştı. ARKit sadece iPhone kamerasını kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!