Apple'ın çok gizli dosyaları

Güncelleme Tarihi:

Appleın çok gizli dosyaları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 06:53

Apple, iPhone X'i tam da telefonunun onuncu yıl dönümüyle tanıttı ve buna bir devrim gözüyle bakıyor. Gerçekten öyle mi?

Haberin Devamı

Apple'ın ürün tasarımcıları bir şeyi çıkarmakta çok iyiler. Geçen yıl kulaklık jakını çıkardılar ve şimdi iPhone X'te akıllı telefonun ikonik özelliği olan bir özelliği kaldırdılar. Home tuşunu. Bu Apple için bir devrim, zira iPhone'u bunsuz kullanmak radikal bir değişim olacak. Apple artık geçen yıllarda Blackberry OS ve WebOS tarafından sunulan hareketleri baz alacak. Fakat hızlıca yukarı doğru çekerseniz, çalışan uygulamayı kapatacak ve ana ekrana döneceksiniz. Eğer parmağınızı ekranda biraz fazla tutarsanız, uygulama değiştirici açılacak ve size açık olan tüm uygulamaları gösterecek. 

Alternatif olarak, yatay olarak kullanıcı arayüzünüzde aşağıda gösterilen küçük bir gri ekranı kaydırabilir ve direkt uygulamaya geçebilirsiniz. Bu havalı, modern ve şık bir şey vaat ediyor. Burada, Apple Android sistemlerin bir adım önünde yer almakta başarılı, uzun süredir ilk defa ve kendini pratikte kanıtlaması gereken bir konseptte bir trend belirleyici olabilir. 

Haberin Devamı

Parmak İzi Yerine Yüz Tanıma 

Home tuşu olmadan, ön yüzeyde parmak izi okuyucuya da yer verilmemiş. Aslında, Apple çerçevesiz tasarım için sensörden vazgeçmek istemedi ve bunu ekranın altına koymak istedi. Fakat dahili testlerde sonuçlar tatmin edici olmadı ve Apple bunu tamamen kaldırdı ve Face ID adını verdiği yüz tanıma sistemini kullanıyor. Ön kamera binlerce özelliği ve derinlikli bilgiyi kaydederek fotoğraflarla kandırılmayacak hale gelmiş. Pratikte olan şu: Face ID için bir tuşa basmaya gerek yok, akıllı telefona bakmak yeterli. Kızılötesi ışınlar ile bu teknoloji zifiri karanlıkta da çalışıyor. Yüz tanıma kesinlikle bir devrim değil fakat Apple'ın vaat ettiği gerçekleştiğinde parmak izi okuyucudan kurtulmanızı sağlayacak. 

Tabii ki, Face ID'nin gerçekte tam anlamıyla iyi bir performans verip vermeyeceğini bekleyip göreceğiz. fakat bankaların bu teknolojiyi kabul etmeleri ve Apple Pay ile olan uyumları iyiye işaret. Bu değişikliklerden başka iPhone X'da evrimleşme de söz konusu. 5.8 inç'lik OLED ekranı çerçevesiz tasarımdan dolayı daha da büyük gözüküyor. Yeni Apple A11 işlemci yeterince işlemci gücü sağlıyor. 10 nanometrelik üretim süreci ile üretilmiş ve 16 nm'lik A10'dan daha efektif, bu da pil ömrü için iyi bir husus. Artık kablosuz şarj mümkün, eskiden bu mümkün değildi. Daha da ötesinde, Apple kamerada Dual-Lens prensibini kullanmış. Optik görüntü sabitleyiciler artık iki sensörü destekliyor, eskiden bu sadece bir sensörü destekliyordu, iPhone 7 S'de. Ötesinde, 12 MP, f sayıları f/1.8 ve f/2.4 iyi ama sıradışı da değil. Fakat fiyatı sıradışı: Bu üst sınıf ürünün 256 GB hafıza ile fiyatı 6899 TL ve bu da onu tarihin en pahalı iPhone'u yapıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!