Apple'dan yeni yıl için hediye önerileri

Güncelleme Tarihi:

Appledan yeni yıl için hediye önerileri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 18:24

Dünya devi Apple, sayılı günler kala yeni yıl için hediye önerilerini sıraladı.

Haberin Devamı

iPhone X

iPhone X, 5.8 inç büyüklüğünde bir ekranla birlikte geliyor. 2436 x 1125 piksel çözünürlüğünde 458 PPI'lık AMOLED ekranla gelen iPhone X, kullanıcılarına müthiş bir görüntü deneyimi sunacak. Bu, tüm iPhone'lara gelmiş en iyi ekran olduğu anlamına geliyor. Süper Retina ekranı hem HDR10 hem de Dolby Vision formatlarında HDR'ı destekliyor. iPhone X'de gerçek tona erişebileceksiniz.

Dahili hafıza

iPhone X, 64 ve 256 GB dahili hafıza birimleriyle birlikte geliyor. 64 GB'yi bir kenara koyacak olursak 256GB'ın iPhone X kullanıcılarına oldukça geniş bir kullanım alanı sunacağı çok açık.

Appledan yeni yıl için hediye önerileri

Renkler

Haberin Devamı

iPhone X, iki farklı renk alternatifine sahip olacak. Bu renkler uzay grisi ve gümüş.

İşlemci

Şirketin 10. yıla özel olarak çıkardığı iPhone X, sızıntılarda olduğu gibi 2'si düşük 4'ü yüksek hızda çalışan 6 çekirdekli A11 biyonik işlemcisi ile birlikte geliyor. Ayrıca A11 biyonik işlemcide yer alan bir motor sayesinde yüz tanıma işlemi makine öğrenme algoritmaları ile daha özel bir donanıma kavuşuyor.

3GB RAM miktarı sunan telefon, iOS 11'in başarılı yazılımı sayesinde tüm işlemleri 3GB'lık RAM'e sığdırabilecek.

Face ID

Touch ID'nin yerini alması beklenen Face ID, iPhone X'lerle birlikte geliyor. Tüm işlemlerinizi çözmenizi sağlayacak Face ID'yi telefon kilidini açmaktan ödeme işlemlerine kadar birçok alanda kullanılabileceksiniz. Ayrıca Face ID uyum sağlamayı da biliyor. Sakalınız büyüdüğünde bunun farkına varan Face ID, ortama uyum sağlamak için geliştirildi. Apple'ın belirttiğine göre FaceID, sahtekarlara karşı tamamen güvenilir durumda.

Tasarım

iPhone X'i diğer iPhone'lardan ayıran en büyük özellik, ekranının çerçevesiz olması. Üzerinde yer alan çentiğe rağmen çok kullanışlı gözüken ekran, yıllardan beri "tasarım" kelimesi ile özdeşleşen iPhone'a bu ününü geri kazandırdı.

Kolay Arayüz

Telefonun giriş ekranına gitmek için alttan yukarı doğru hızlıca kaldırmanız yeterli. Üstelik ekranı uyandırmak için tek yapmanız gereken şey ekrana hafifçe dokunmak.

Kamera

Haberin Devamı

Dikey olarak yerleştirilmiş çift arka kamera ile gelecek iPhone X'de biri f/1.8, diğeri 2.4 diyafram aralığına sahip TrueDepth destekli 12 MP'lik arka kameralar yer alacak. 60 fps'de 4K videolar kaydedebilen iPhone X, Full HD'de 240 fps kayıtlar yapabilecek. Telefonun önünde ise 7 MP'lik güzel bir ön kamera bulunuyor. 

iPhone 8

iPhone 8'de beklenenin tersine 3 GB değil 2 GB RAM kullanılıyor. iPhone 8 ve 8 Plus’ın iki hafıza seçeneği var 64 ve 256 GB.

12-megapiksel kamerası bulunan iPhone 8’de 4 LED flaş desteği bulunuyor. Kamerada dikkat çeken en büyük yenilik ise 60 fps’de 4K video çekebilme özelliği. Bu da görüntünün çok daha akıcı olacağı anlamına geliyor. Ayrıca Slow Motion çekimlerde ise 240 fps çekim elde edilebiliyor.

Appledan yeni yıl için hediye önerileri

Haberin Devamı

Selfie kamerası olarak Apple, tıpkı iPhone 7’de olduğu gibi 7-megapiksellik bir ön kamera tercih etti. Fakat iPhone 8’de bu kameranın diyafram aralığı çok daha fazla olacak ve böylece düşük ışıkta ön kamera daha net görüntü verecek.

iPhone 8'de beklenen nihayet oldu ve kablosuz şarj özelliği eklendi. Böylece yeni İPhone'a sahip olan kullanıcılar, kablosuz şarj cihazıyla birlikte bu özellikten faydalanabilecek. 

Apple Watch Series 3

watchOS 4.0 yüklü olarak gelen Apple Watch 3, Apple Watch 2 ile aynı form faktörünü koruyor. Yine 38 mm ve 42 mm kasa boyutları sunulurken; önceki nesillere ait kayış ve kordonları kullanmaya devam edebileceksiniz.

Yeni çift çekirdekli işlemci ile Siri daha hızlı hale geliyor ve artık sizinle akıllı saat üzerinden konuşabiliyor. Bluetooth ve Wi-Fi içinse yeni W2 çipi sunuluyor. Ek olarak, Apple Watch artık altimetreye de sahip. Apple Watch 3 yeni kişiselleştirilebilir saat kadranları, komplikasyonlar, güçlü Siri desteği ve uygulama ile bildirimlere anına ulaşmanızı sağlamasıyla tam zamanlı yardımcınız olacak.

Appledan yeni yıl için hediye önerileri


Her türlü egzersiz için yanınızda olacak destek sağlayan ürünü yerleşik GPS, geliştirilmiş kalp atış hızı sensörü, 50 metre suya dayanıklı tasarım ve güncellenen kapsamlı antrenman uygulamasıyla dikkat çekiyor. 

iPad Pro

Haberin Devamı

Yeni 10.5 inç model, kenar sınırlarını yaklaşık yüzde 40 azaltıyor ve olağanüstü kompakt bir pakete sığıyor. Üstelik, hala yalnızca 469 gram hafifliğinde. Bu sonbaharda çıkacak iOS 11’de bulunan yepyeni Dosyalar uygulaması, özelleştirilebilir Dock, gelişmiş multitasking ve daha derin Apple Pencil entegrasyonu gibi yeni ve güçlü iPad özellikleri ile iPad Pro, kullanıcıların daha da üretken ve yaratıcı olabilmesini sağlıyor.

Appledan yeni yıl için hediye önerileri

iPad Pro’nun yeniden tasarlanan dikkat çekici Retina ekranı ProMotion teknolojisine sahip. Bu yeni teknoloji, akıcı kaydırma, daha fazla duyarlılık ve daha akıcı hareket içeriği için 120 Hz’e kadar yenileme hızı sunuyor. ProMotion teknolojisi ile çok daha duyarlı hale gelen Apple Pencil daha akıcı ve doğal çizimler için 20 milisaniye gecikme ile sektörün en iyisi. Ayrıca, ProMotion ekran kalitesini artırıyor ve ekran yenileme hızını, içerik hareketine uyum sağlayacak şekilde otomatik olarak ayarlayarak güç tüketimini de azaltıyor.

Haberin Devamı

Apple’ın en parlak iPad ekranı olan Gelişmiş Retina ekran içeriğin kapalı ve açık ortamda daha kolay görülmesini sağlayan yansıma önleyici kaplamaya sahip. True Tone, daha doğal ve doğru bir görüntüleme için ekranın beyaz dengesini, etrafınızdaki ışığa uyum sağlayacak şekilde dinamik olarak ayarlıyor. Geniş renk yelpazesi, iPad Pro’nun dijital sinema standardında renkler sunmasını sağlıyor. 

Apple TV 4K

Apple TV 4K Set üstü kutu, hem 4K hem de HDR (Yüksek Dinamik Aralık) teknolojisi sunuyor. Ayrıca HDR 10 ve Dolby Vision standartlarını desteklediğini de belirtelim.

Apple TV'nin artık 4K HDR desteğine sahip olması nedeniyle Apple, iTunes'da 4K HDR filmler sunmaya başlayacak. Tüm iTunes kullanıcılarının mevcut kütüphanelerindeki HD içerikler 4K HDR versiyonlarına otomatik olarak yükseltilecek ve bunun için ekstra bir ücret talep edilmeyecek.

Appledan yeni yıl için hediye önerileri

Apple ayrıca, Netflix ve Amazon Prime Video gibi popüler video akış hizmetlerinin yakında Apple TV 4K kullanıcılarına 4K HDR içerik sağlayacağını da doğruladı.

Apple TV 4K, şirketin A10X Fusion çipi ile güçlendirilmiş durumda. Bildiğiniz üzere aynı çip, iPad Pro modelinde de yer alıyor. Ayrıca yeni Apple TV, 4K TV'de HD içeriğin daha da iyi görünmesini sağlayan yerleşik yüksek performanslı 4K video ölçekleyicisine de sahip.

BAKMADAN GEÇME!