Apple'a ağır suçlama

Güncelleme Tarihi:

Applea ağır suçlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 11:42

Teknoloji devi Apple'ın yaratıcılarında Steve Wozniak, iPhone ve iPad'ler aracılığıyla bütün kişisel bilgilerinin internette depolanması fikrini desteklemediğini söyledi.

Haberin Devamı

iCloud benzeri servisleri kullananlar, üye oldukları andan itibaren sahiplik haklarını başka birisine devretmeyi kabul ediyor. Steve Wzniak bu duruma dikkat çekmek için önemli açıklamalarda bulundu.

Kullanıcıların iCloud gibi bir servis sayesinde sahip olduğu her şeyi tek bir yere upload etmesini “tüyler ürpertici” olarak nitelendiren Wozniak, bu konu hakkında çok fazla endişeli olduğunu söyledi. Apple'ın yaratıcısı, “Dehşet verici olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki 5 yılda çok korkunç problemler çıkartacak gibi görünüyor” dedi.

Techradar.com'da, Apple'ın yaratıcısı iCloud gibi uygulamaları kullanmayı tercih etmiyorsa, servisin ne kadar güvenli olabileceğini sorguluyor.

Bilgilerini iCloud'tan çalmışlardı

Geçtiğimiz günlerde Gizmodo.com'un 415 bin takipçisi bulunan Twitter hesabını çaldırdığı için suçlanan eski muhabir Mat Honan, hackerların mail ve twitter bilgilerine bir Apple teknisyeni sayesinde iCloud'tan eriştiğini öne sürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!