Apple, WWDC 2018'de neler tanıtacak?

Güncelleme Tarihi:

Apple, WWDC 2018de neler tanıtacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2018 10:30

Apple tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleşen WWDC 2018'de şirket, bu sefer neler tanıtacak? İşte teknoloji devinin WWDC 2018'de tanıtacağı muhtemel donanımlar...

Haberin Devamı

Öncelikle Apple'ın bu yıl 4 Haziran'da başlayıp, 8 Haziran tarihinde bitecek olan WWDC programında iOS 12, Dijital Sağlık, ARKit 2.0 ve Apple Watch Series 4 üzerine yoğunlaşacağını belirtelim. Bloomberg'in haberine göre Apple, Dijital Sağlık olarak adlandırdığı yazılımsal özelliğiyle, hayatımızın bir parçası olan cihazlara bağımlılık konusuna değinecek. Ayrıca yazılım, yenilenen iOS 12 işletim sistemiyle "Ayarlar" menüsüne gizlenecek ve kullanıcılar, telefonlarında ne kadar vakit geçirdiğini görebilecek. 

Apple, WWDC 2018de neler tanıtacak

iOS 11 işletim sisteminde sürekli hata düzeltmelerinin yer aldığı güncellemelerden sıkılan Apple, iOS 12 ile performans konusuna yoğunlaşacak. Genel anlamda iOS 12 kullanıcıları, gelişmiş bildirim detayları, FaceTime için kullanılacak olan yeni Animoji seçenekleri ve karanlık mod özelliğinden yararlanacak. 

Haberin Devamı

Apple, WWDC 2018de neler tanıtacak

ARKit 2.0 ile şirket, artırılmış gerçeklik konusundaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu konuyla alakalı Apple'ın nereye vardığını da WWDC 2018'de göreceğiz. Söylenenlere göre Apple ARKit 2.0 ile geliştiriciler, daha detaylı ve daha iyi çalışan artırılmış gerçeklik uygulamaları geliştirebilecek. Bu özelliğe ek olarak ARKit 2.0 ile birlikte kullanıcılar, bir alanın üzerine birtakım nesneler bırakmak ve ikili bir şekilde artırılmış gerçeklik oyunları oynamak gibi gelişmiş özelliklerden yararlanabilecek. 

Apple, WWDC 2018de neler tanıtacak

Bir diğer yenilik ise şirketin akıllı saat portföyünün son üyesi üzerine. Apple Watch Series 4'ün de WWDC 2018 ile birlikte tüm dünyaya duyurulması bekleniyor. Performans anlamında rakiplerine karşı üstünlük sağlayacağı söylenen modelin, önceki serilerde olduğu gibi 38 mm ve 42 mm boyutlarına gelmesi bekleniyor. Ayrıca, şu an için Apple Watch Series 3'e uygun olan kayışlar, Apple Watch Series 4'te de kullanılabilecek. 

Haberin Devamı

Son yenilik ise dizüstü bilgisayar tarafında. Şirketin bu etkinlik kapsamında yeni işlemcili ve kelebek mekanizmalı klavyeye sahip güncellenmiş MacBook Pro 2018 modelini tanıtması bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!