Apple MacBook serisi yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Apple MacBook serisi yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 19:47

Apple, 12 inç Retina ekranlı MacBook’u bundan yaklaşık bir yıl önce piyasaya sürmüştü. Şirket, dizüstü bilgisayarları arasında “gözdesi” olarak nitelenebilecek modeli, daha hızlı işlemci seçenekleri, daha uzun pil ömrü ve roze altın renk seçeneğiyle güçlendiriyor. Apple MacBook 12 inç daha öncesinde gümüş, uzay grisi ve altın rengi seçenekleriyle raflardaki yerini almıştı.

Haberin Devamı

Apple MacBook 2016 serisi ile yeni işlemci konusunda kullanıcılara seçenek olarak hızları konfigürasyona bağlı olarak 1.1 GHz, 1.2 GHz veya 1.3 GHz olarak değişen altıncı nesil Intel Core M işlemciler sunuluyor. TurboBoost teknolojisi sayesinde 1.1 GHz Intel Core M3 işlemcinin hızı 2.2 GHz’ye, 1.2 GHz Intel Core M5 işlemcinin hızı 2.7 GHz’ye ve 1.3 GHz Intel Core M7 işlemcinin hızı ise 3.1 GHz’ye yükseliyor. MacBook’un bellek modülünü de güncelleyen Apple, 1600 MHz hızındaki versiyon yerine 1866 MHz hızında bir modül kullanıyor.

Apple MacBook 12 inç modelindeki değişiklikler işlemciyle sınırlı kalmıyor. Şirketten yapılan açıklamada, pil ömrünün web gezintisinde 10 saate, sınırsız film oynatmada ise 11 saate çıktığı belirtildi. Böylelikle her iki alanda da 1 saatlik bir süre artışı kaydedilmiş oldu. Yeni işlemciler ve hızlı bellek ile birlikte pil ömrünün de artırılması, 12 inç Retina ekranlı MacBook’u biraz daha güçlendiriyor.

Apple MacBook serisi yenilendi

Haberin Devamı

MacBook’taki küçük fakat çok yönlü USB-C bağlantı noktası, geleneksel USB bağlantı noktalarının üçte biri boyutunda olmasına rağmen şarj, veri aktarımı ve video çıkışının tek bir konnektörle yapılabilmesini sağlıyor. USB-C’nin MacBook ile birlikte daha fazla göz önüne çıkmasının ardından, Apple ve üçüncü tarafların USB-C aksesuarlarından oluşan ve kullanıcılara ekstra özellikler ve esneklik imkanı sunan ekosistem giderek büyüdü.

Hiçbir hareketli parça veya boşluk içermeyen MacBook, tamamen fansız tasarımıyla sessiz ve verimli bir performans sunuyor. Kablosuz dünyası için tasarlanan MacBook, hızlı wireless bağlantı sağlayan yerleşik 802.11ac Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 gibi en yeni wireless teknolojilerini içeriyor. AirPlay kullanarak MacBook?unuzdan Apple TV?nizde içerik yayınlamak, AirDrop aracılığıyla hızla dosya alıp göndermek veya kablosuz kulaklık kullanmak gibi işler için mükemmel bir seçenek.

Haberin Devamı

“MacBook, şimdiye kadar ürettiğimiz en ince ve en hafif Mac modeli ve dizüstü bilgisayarların geleceğine dair vizyonumuzu yansıtıyor.” diyen Apple?ın Global Pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Philip Schiller, sözlerine şöyle devam etti: “Müşteriler en yeni işlemciler, daha hızlı grafikler, daha hızlı flash depolama, daha uzun pil ömrü ve harika roze altın renk seçeneği ile güncellediğimiz MacBook?u çok sevecekler.”

Apple, yenilenmiş 12 inç ekranlı MacBook modellerinin satışına bugün itibarıyla çevrim içi mağazasında başladı. Yenilenen modelleri, mağazalardan satın almak içinse yarını (20 Nisan) beklemek gerekiyor. 8 GB bellek ve 256 GB flaş depolama alanına sahip Intel Core M3 işlemcili model KDV dahil 5199 TL karşılığında satılacak. 8 GB bellek ve 512 GB flaş depolama alanı barındıran Intel Core M5 işlemcili modelin fiyat etiketinde 6299 TL yazıyor. Intel Core M7 işlemciyi isteyenlerin ise siparişe göre yapılandırma seçenekleri üzerinden bir konfigürasyon oluşturması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!