Apple aynı hatayı yapar mı

Güncelleme Tarihi:

Apple aynı hatayı yapar mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 10:17

1994'te Jobs'un yokluğunda üretip büyük hüsran yaşadığı bu antikayı tekrar diriltecek mi?

Haberin Devamı

Steve Jobs Apple'a dönmeden önceki dönemde şirket, bazı farklı ürünler üzerinde de çalışıyordu. Bunlardan bir tanesi de QuickTake adındaki dijital kameraydı.

QuickTake 100, 1994'de Kodak ve Apple ortaklığı ile meydana getirilmişti ve sadece Apple bilgisayarları ile çalışıyordu. Daha sonra çıkan QuickTake 150, Windows desteği sunuyordu. Fujifilm tarafından geliştirilen QuickTake 200 ise odaklanma, diyafram denetimi ve çıkartılabilir depolama özellikleriyle geliyordu. QuickTake, 1997'de ortadan kaldırılmıştı. iPhone, sıradan fotoğrafçılar için bir kameranın yerini dolduruyor olsa da, daha iyi fotoğraflar çekmek isteyen çok sayıda kişi de vardı. Peki Apple, Tim Cook ile yeniden kamera dünyasına adım atabilir mi?

İhtimali düşük de olsa Apple, bir kamera üreticisi ile anlaşarak yeni bir kamera geliştirebilir. Kullanımı kolay, kabosuz ve eşitleme özellikleri güçlü bir kamerayı yapacak şirketlerin en başında sanırız Apple geliyor. Bununla birlikte Apple'ın kullanıcılara birden fazla kamera seçeneği sunması gerekecektir. Ancak bu, Apple'ın anlayışına pek uymuyor.

Diğer, daha kuvvetli olan bir ihtimal ise üçüncü parti bir üreticinin üzerinde iPhone istasyonu (dock) bulunan bir kamera serisi üretmesi. Böylece iPhone'u kameranın LCD ekranı olarak kullanarak tüm uygulamalarınıza erişebilirken iCloud, AirPlay desteğine, mobil bağlantıya ve Wi-Fi bağlantısına sahip olabilir, uygulama arayüzüyle kameranızı kontrol edebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!