Apple Aperture uygulaması yayından kaldırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Apple Aperture uygulaması yayından kaldırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2014 08:37

Apple'ın fotoğraf düzenleme alanında yıllardır kullanıcılarıyla buluşturduğu Aperture uygulaması çok yakında tarih olacak.

Haberin Devamı

İlk sürümü 2005 yılında yayınlanan ve o günden bu yana hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başaran Apple Aperture'ın son sürümü 2010 yılında tanıtıldı. Ancak Apple'dan yapılan resmi açıklamada uygulama için artık güncelleme çıkarılmayacağı belirtildi. Apple'ın bu kararı almasındaki en önemli etken ise OS X Yosemite ile birlikte kullanıma sunulması beklenen Photos uygulaması ve iCloud Photo Library servisleri...

Dijikolog.com'un haberine göre özellikle DSLR kameraların profesyonel RAW formatına destek vermesiyle bilinen Aperture, OS X işletim sisteminde bulunan iPhone uygulamasının gelişmiş bir modeli olarak biliniyor. Final Cut Pro ile birlikte Apple'ın endüstriyel tasarım yazılımları arasında pek çok kullanıcısı bulunan uygulama, Mac App Store'un açılmasıyla 199 dolarlık fiyat etiketiyle mağazadaki yerini almış, daha sonra ilerleyen haftalarda bu fiyat etiketi 77.99 dolara kadar inmişti.

Haberin Devamı

2010 yılında gelen son güncelleme ile Flicker ve Facebook desteği alan Aperture, uzun yıllar Adobe'un benzer alanda geliştirdiği Adobe Lightroom ile rekabet etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!