APK dosyası nedir ve nasıl açılır? APK dosyası açma işlemi ve program önerisi

Güncelleme Tarihi:

APK dosyası nedir ve nasıl açılır APK dosyası açma işlemi ve program önerisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 03:50

APK dosyası Android işletim sisteminin içerisinde yer alır. Çözümleyiciler kategorisinde yer alsa da hala pek çok amaca da hizmet eder. APK dosyası nedir, nasıl açılır ve hangi programlar yardımı ile açılır gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Android paket dosyası olan APK dosyası Google tarafından Android işletim sisteminde kullanılır. Tüm APK dosyaları ZIP adı verilen bir formatta cihazlara kaydedilir. Kaydedilen uygulamalar ya da dosyalar daha sonra düzenlenebilir ya da gönderilebilir.

 APK Dosyası Nedir Ve Nasıl Açılır?

 APK dosyası genellikle Android cihazlar ile kullanılmasına rağmen diğer işletim sistemleri ile de uyumludur. Android sisteminde bir APK dosyası açmak için öncelikle APK dosyası açmaya yarayan bir program gereklidir. Fakat bu durumda Google Play Store kullanılamayacaktır. Bu yüzden de Android işletim sistemi başta bu dosyanın güvenli olmadığı uyarısını verebilir. Bunun için ayarlardan bilinmeyen kaynaklara izin ver sekmesinin açılması gerekir.

 Bilgisayarda ise yine ek bir uygulamaya ihtiyaç vardır. Android Studio ya da Bluestacks gibi uygulamalar bu iş için uygundur. İndirdikten sonra APK aç sekmesinden APK dosyası indirilebilir. Fakat Ios işletim sistemi olan cihazlarda bu durum mümkün değildir. Çünkü Ios işletim sistemi ile APK dosyası tamamen farklı alanlarda çalışmaktadır.

Haberin Devamı

 APK Dosyası Açmak İçin Gereken Programlar

 bilgisayarlar için çok fazla seçenek mevut değildir. Ya Android Studio ya da Bluestack kullanılmaktadır. Fakat mobil cihazlarda seçenek çok daha fazladır. Bu seçeneklerden bazıları da şu şekildedir:

Youwave

7 Zip

Zarchiver

Daha pek çok seçenek indirilebilir. Fakat bu listedeki uygulamalar daha güvenilirdir. Bu yüzden de bunlar genelde daha çok kullanıcı tarafından tercih edilmiştir. Aynı zamanda Zarchiever adlı uygulama dosyaların konumlarında değişiklik yapma imkanı da verir. Bazı APK dosyası obb dosyası gibi yerlere aktarılmalıdır. Aksi halde düzgün çalışmaz. Bu dosya taşınması ya da kopyalanması işlemi Zarchiever adlı uygulama ile oldukça uyumludur. Google Play Store üzerinden ücretsiz bir şekilde indirilir. Oldukça güvenilir bir uygulama olmasından dolayı yüksek puanlıdır. Ayrıca çok fazla sayıda kişi tarafından da telefonlara indirilmiştir. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!