Aöf Şifremi Unuttum Ve Nasıl Alabilirim? Aöf Şifre Yenileme Ve Değiştirme

Güncelleme Tarihi:

Aöf Şifremi Unuttum Ve Nasıl Alabilirim Aöf Şifre Yenileme Ve Değiştirme
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2022 14:51

Türkiye’de okuyan binlerce Açıköğretim öğrencisinin bulunmasından kaynaklanan AÖF hakkında sorular da internet ortamında sık sık araştırıyor. Türkiye’de okuyan binlerce Açıköğretim öğrencisi vardır. Açıköğretim Fakültelerinde bütün işlemleri Anadolu Üniversitesi aracılığı ile kolaylıkla gerçekleştiriliyor. AÖF şifremi unuttum ve nasıl alabilirim sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Anadolu Üniversitesi’nin internet sitesi aracılığı ile yapılan işlemlerde bazı zamanlarda öğrenciler bazı sorunlar yaşayabiliyor. 

 AÖF Şifremi Unuttum ve Nasıl Alabilirim? 

 Ülkemizde pek çok kişi Açıköğretim öğrencisidir. Bu öğrencilerin, öğrenci işlemlerini gerçekleştirmek için AÖF şifresini bilmesi gerekir. Öğrenciler şifresini unuttuğu zaman şifre yenileme işlemi yapmadan sisteme giriş yapamıyor. Öğrenciler şifreleri ile sisteme girerek notları ve daha pek çok konu hakkında bilgi alabiliyor. Ama şifresini unutan öğrenciler de sisteme bir daha giriş yapamıyorlar. 

 Sisteme giriş yapabilmek için şifreye ihtiyacı olan öğrenciler şifrelerini nasıl değiştirebileceklerini ya da şifresini nasıl öğrenebileceklerini araştırıyor. Daha önce şifre yenileme işlemlerini gerçekleştirebilmek için çağrı merkezlerini aramak gerekiyordu. Ama gelişen teknoloji sayesinde bu işlemler internet üzerinden de yapılmaya başlandı. 

Haberin Devamı

 Açık Öğretim Şifresi Unutulduğunda Ne Yapmak Gerekir? 

 Banka kartları, web siteleri, forumlar ve sosyal medya hesaplarının günümüzde en fazla kullanıldığı bu dönemde şifrelerin arasında bazı zamanlarda kayboluyoruz. Şifrelerimizi unuttuğumuz zaman da hesaplara erişim konusunda bazı sorunlar yaşıyoruz. 

 Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin sistemine giriş yapılabilmesi için gereken bilgilerin unutulması durumunda ise, Anadolu Üniversitesi’nin resmi sitesine girilmesi gerekir. Burada mail adresi ya da SMS aracılığı ile telefonlara yeni şifreler gönderilebiliyor. Şifrelerin bu yolla telefonlara gönderilebilmesi için giriş bölümünde bulunan “Şifremi Unuttum” bölümüne tıklanması gerekir. Bu ibareye tıklanması sonrasında gerekli bilgilerin giriş yapılmasıyla giriş bilgileri mail ya da SMS yoluyla öğrencilere iletiliyor. Şifrenizi unuttuğunuz zaman şu adımları takip etmeniz gerekir; 

Hatırlatma kaydını kullanarak yeni şifre de alabilirsiniz. Hatırlatma kaydı, hesabınızı oluşturulurken istediğiniz bir cep telefonu numaranızdır. Anadolu Üniversitesi hesaplarından yeni şifre temin edebilmek için kullanılan tek yöntem ise, cep telefonuna gönderilen SMS’dir. 

Haberin Devamı

İlgili personel ya da öğrenci işlerine giderek yeni bir şifre talebinde de kolaylıkla bulunabilirsiniz. 

Hatırlatma kaydınız bulunmuyorsa da; 

Personelseniz (Akademik, işçi, idari) ilgili personel dairesine de giderek şimdi kullandığınız yeni cep telefonu numaranızı ekleterek var olan cep telefonu numaranız farklıysa da yeni cep telefonu numaranızı güncelleyebilirsiniz. 

Örgün öğrenciyseniz de bağlı bulunduğunuz fakültenin öğrenci işleri aracılığı ile cep telefonu kaydınızın güncellenmesini talep edebilirsiniz. 

Açık Öğretim Fakültesi öğrencisiyseniz AÖF bürolarına giderek cep telefonu kaydınızı kolay bir şekilde güncelleyebilirsiniz. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!