Antutu nedir? Antutu puanı ne işe yarar? Antutu indirme ve kullanma rehberi

Güncelleme Tarihi:

Antutu nedir Antutu puanı ne işe yarar Antutu indirme ve kullanma rehberi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2021 04:10

Antutu, teknoloji severler tarafından yakından takip ediliyor. Antutu nedir? Antutu puanı ne işe yarar? Antutu indirme ve kullanma rehberini sizler için derledik.

Haberin Devamı

AnTuTu, AiTuTu adlı yeni bir kıyaslama uygulaması başlatıyor. Adından anlaşılacağı gibi, uygulama bir akıllı telefonun yapay zeka yeteneklerini ölçmeyi hedefliyor.

 Antutu Nedir?

 Bu günlerde, akıllı telefon dünyasının en son hayranları bile kriterleri duydu. Telefonların sözde objektif bir ölçekte karşılaştırılmasına izin verdiği için, farklı akıllı telefonların puanlarını karşılaştırmanın her zaman heyecan verici bir yanı vardır.

 Yapay zeka terimi genellikle gereğinden fazla kullanılır. Birçok akıllı telefon veya bileşen üreticisinin ürünlerini vurgulamak için tüm sosları kullandığı bir terimdir. Kullanıcıların daha net görmelerine yardımcı olmak için, ünlü AnTuTu kıyaslamasının arkasındaki şirket, bir akıllı telefonun yapay zeka yeteneklerini ölçmeyi amaçlayan AiTuTu adlı yeni bir uygulamayı piyasaya sürdü.

Haberin Devamı

 Uzmanlar tarafından takdir edilen AnTuTu, bir akıllı telefonun performansını birkaç test kullanarak hesaplayacak ücretsiz bir uygulamadır. Ayrıca en güçlü akıllı telefonları sıralamak için de sıklıkla kullanılır.

 Antutu Nasıl Çalışır?

 AiTuTu iki aşamaya ayrılabilir. İlki, bir grup resmi altı farklı kategoriye ayırır, ikincisi ise bir video içindeki nesneleri algılar. Bu, özellikle hem hareketsiz hem de hareketli bir görüntü içindeki nesnelerin tanınmasını vurgulamayı mümkün kılar. Her test daha sonra tekrar iki kategoriye ayrılmış bir puan alır. Tanıma hızı ve doğruluk, böylece üreticileri, hatalı sonuçlar sağlama anlamına gelse bile yalnızca hıza odaklanmaya itiyor.

 İki test sırasıyla iki sinir ağına dayalıdır: fotoğrafların sınıflandırılması durumunda Inception V3 ve nesne tanıma durumunda MobileNet SSD. Bu sinir ağları daha sonra üretici tarafından sağlanan SDK kullanılarak çevrilir. Eğer yonga seti bu algoritmaları desteklemeyen, uygulama daha sonra TFLite kullanır.

 Antutu Puanı Ne İşe Yarar?

 Yazılı olarak, uygulamayı denemek için markaya bağlı olarak çok farklı puanlarla birkaç üst düzey akıllı telefonu deneme fırsatı bulabilirsiniz.

 Diğer kriterler gibi, AnTuTu da 3D arka planları, patlamaları, ışık efektlerini gösterecek, karmaşık hesaplamaları tetikleyecek, depolama alanındaki veri aktarımlarını simüle edecek ve RAM hızını ölçecektir. Uygulama daha sonra 4 farklı "puan" çıkaracaktır.

Haberin Devamı

 - CPU: Tam sayılar ve kayan nokta sayıları içeren karmaşık hesaplamalardan kaynaklanan bir indeks. Sonuç, akıllı telefonun ham gücünü bulmak için kullanılır.

 - GPU: Bu, oyun, 3D veya video için grafik yongasının gücünü ölçmekle ilgilidir.

 - MEM: AnTuTu burada RAM'inizin okuma ve yazma hızını test eder.

 - UX: Biraz daha belirsiz, ancak kullanıcı deneyimine karşılık gelen bir kriter. Bir uygulamayı başlatırken, hızlı yanıt verirken, çoklu görev yaparken vb. işlerde kullanılır.

 Bu 4 kriter daha sonra bir AnTuTu puanı vermek için bir araya getirilecek ve bu da şu veya bu akıllı telefonun diğerinden daha güçlü olduğunu söylemeyi mümkün kılacaktır. Tüm bunlar elbette sadece matematiksel veriler.

Haberin Devamı

 Antutu İndirme ve Kullanma Rehberi

 Antutu, uygulama aynı zamanda cihazınızın yapay zekasını test etmenize, cihazın ağ kapasitelerini (4G / 5G) ölçmenize, bir "stres testi" yapmanıza olanak tanıdığından burada bitmiyor. LCD ekranını her açıdan test etmek (Kontrol Edilebilir Bölge Testi özellikle ilgi çekicidir) ve pilinin ve hızlı şarjın verimliliğini ölçmek için depolama alanının hızı hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz.

 Fakat Antutu henüz PlayStor'da yok. Antutu'yubaşka bir yerden indirmeniz gerekecek, ancak dosyalarınızı nereden indirdiğinize dikkat edin.

 Piyasaya sürüldüğünden bu yana, Asus ROG Phone 2'nin popülaritesi zirveye ulaşmak için istikrarlı bir şekilde tırmanmıştır. Ve bu büyük ölçüde yüksek performansı ve olağanüstü tasarımı sayesindedir. 12 GB RAM ve 512 GB dahili bellek ile 496.662 ortalama puanla sınıfında birinci sırada yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!