Antalya’dan Japonya ve ABD’ye teknoloji ihracatı

Güncelleme Tarihi:

Antalya’dan Japonya ve ABD’ye teknoloji ihracatı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2022 12:45

Desird Tasarım Ar-Ge, dünyada ilk kez üretilen ve kavisli rotalarda gidebilen manyetik asansör sistemini teknoloji ülkesi Japonya’ya ihraç edecek. 2013 yılından itibaren Amerika Petrol ve Gaz sektörü için yerli ve milli yüksek teknoloji ürünler ihraç eden şirket, aynı başarıyı Japonya’da da yakalamak istiyor.

Haberin Devamı

Ana konusu elektrik-elektronik Ar-Ge olan şirket bu çalışmalarına ek olarak yazılım, ilaçsız tarım teknolojileri, akıllı implant teknolojileri ve marina işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteriyor. Şirket, geliştirdiği teknolojilerle ABD’ye petrol ve gaz sektörü için yüksek teknoloji ürünler ihracatından sonra şimdi de Japonya’ya teknoloji ihracatı yapmaya hazırlanıyor. 

Şirket 14 yıldır geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü ve dünyada ilk olan çok kabinli lineer motor asansör sisteminin (manyetik alanda çalışan) ilk ürünlerinin Japonya’ya ihracatına hazırlanıyor. Manyetik levitasyon yöntemiyle çalışan asansör sistemi, 2021 yılında Japon Demiryolları tarafından ‘En iyi Yeni Mobilite Teknolojisi’ ödülüne layık görüldü.

Antalya’dan Japonya ve ABD’ye teknoloji ihracatı

Desird Yönetim Kurulu Başkanı Ender Kazan, “Geleneksel asansör sistemlerinde asansörler bina içinde halat sistemine ihtiyaç duydukları için sadece bir kabin, düz bir hatta çalışabiliyor. Lineer motorlu (manyetik alanda çalışan) asansörlerde, halat olmadığı için aynı asansör boşluğunda çok sayıda kabin çalışabiliyor. Manyetik sistem sayesinde kavisli rotalarda da çalışabilen asansör sistemi farklı şekillerde bina tasarımlarına imkân veriyor, toplam asansöre harcanan alanı yarı yarıya azaltıyor ve çok daha az enerji tüketiyor.

Haberin Devamı

Manyetik levitasyon yöntemiyle çalışan asansör sistemini, yurt dışına ilk başta sadece Japonya’ya ihraç edeceklerini vurgulayan Kazan, “Projede motor dışındaki aksamları ve ana sertifikasyonu Japonya’daki iş ortaklarımız ile tamamlıyoruz. İlk etapta Japonya pazarında kullanılmasını, ardından da diğer pazarlara açılmasını planlıyoruz. Bu ürünün üretimi için de Antalya Serbest Bölgede yeni bir fabrika yatırımı yapıyoruz. Tüm dünyaya yayılacak bu ürünleri Türkiye’de üreteceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!