Android'in bilinmeyen özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Androidin bilinmeyen özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2012 12:06

Google'ın Android 4.0'da yaptığı ancak pek bahsetmediği bu 6 yenilikten haberiniz var mı?

Haberin Devamı

Android'in son sürümü, giderek daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Ice Cream Sandwich, yüz algılama, Android Beam, veri kullanımı izleme gibi çok sayıda yeni özellikle geliyor. Peki Android'de Google'ın bahsetmediği yenilikler de var mı? Tabi ki var. İşte bunlardan en sevdiğimiz 6'sı:

Geliştirilmiş çoklu görev: Android 4.0'daki harika çoklu görev özelliklerinden çok fazla bahsedilmiyor. Örneğin giriş düğmesini basılı tutarak son kullandığınız uygulamaların bir listesini açabilirsiniz. Bu liste eskisinden daha iyi ve uygulamaların ekran görüntülerini tam ekranda görebiliyor, listeyi yukarı ve aşağı kaydırabiliyorsunuz. Bir uygulamanın küçük resmini yan tarafa sürükleyerek onu kapatmanız da mümkün.

Uygulamalar arasında daha iyi gezinme: Android'in en önemli sorunlarından bir tanesi, geri tuşunun tutarlı bir biçimde çalışmamasıydı. Düğme bazı uygulamalarda sizi bir önceki ekrana aktarırken, bazılarında giriş ekranını geri getiriyordu. Google bunu uygulamalardaki dokunmatik geri düğmesiyle onarmış görünüyor. Bir uygulamayı açtığınızda sol üstte bulunan küçük ok simgesini kontrol edin. Bu düğme, sizi uygulama içerisinde bir önceki ekrana aktaracaktır.

Daha iyi klavye: Android 4.0'ın klavyesinin daha kolay bir kullanıma sahip olduğunu söylemeliyiz. Yeni klavye çok hızlı yazmanıza izin veriyor ve Android'de şimdiye dek gördüğümüz en iyi klaye.

Uygulamaları listeden direkt olarak kaldırabilme: ADW veya LauncherPro gibi üçüncü parti Launcher'larda varolan bu özellik, Play Store'a veya Uygulamaları Yönet ekranına gitmeden uygulamaları kaldırmanıza izin veriyordu. Artık Android 4.0 da benzer bir özelliğe sahip. Bir uygulamayı hemen kaldırmak için uygulama listesinde bu uygulamanın simgesine uzun basın ve sol üstte beliren Kaldır simgesinin üzerine sürükleyin.

Gece dostu tarayıcı modu: Android 4.0, gece saatlerinde beyaz renklerin gözünüzü almasına engel olacak bir tarayıcı moduna sahip. Ayarlar > Erişebilirlik yolunu izleyin ve ilgili ayarı değiştirerek tüm beyaz renklerin siyah olarak görünmesini sağlayın.

Stok tarayıcıdaki yeni labs özellikleri: Android 4.0'ın web tarayıcısının ayarlarından etkinleştirebileceğiniz yeni Labs özellikleri ile Haritalar, Hızlı Denetimler gibi pratik işlevleri devreye sokabilirsiniz. Hızlı Denetimler, ekranın sağ tarafından kaydırarak sekmelerinize, tüm gezinti çubuğunuza, yer imlerinize ve fazlasına erişmenize izin veriyor.

SERVET DÖKMEDEN ALABİLECEĞİNİZ CEP TELEFONLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!