Amazfit T-Rex Pro'nun öne çıkan özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Amazfit T-Rex Pronun öne çıkan özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2021 08:37

Akıllı saat pazarı gün geçtikçe daha fazla hareketleniyor. Teknoloji devleri birbiri ardına yeni ürünlerini sahneye çıkarırken, son olarak satışa sunulan Amazfit T-Rex Pro ve Amazfit Neo da özellikleriyle dikkat çekiyor. İşte ürünün öne çıkan özellikleri ve Türkiye fiyatı...

Haberin Devamı

Askeri dayanıklılığa sahip bir akıllı saat modeli olan Amazfit T-Rex Pro, pek çok zorlu testin üstesinden gelmesinden dolayı piyasada farklı bir noktada konumlandırılıyor. Özellikle zorlu koşullarda herhangi bir sorun yaratmayan saat, dağcılıkla ilgilenene de eşlik ediyor, günlük spor aktivitelerini yapanlara da...

15 farklı dayanıklılık testini geride bırakan Amazfit T-Rex Pro, 10 ATM seviyesinde su geçirmezlik özelliğiyle dikkat çekerken, saat aynı zamanda kanda oksijen doygunluğunu ölçebiliyor, dörtlü küresel navigasyon uydu sistemi, barometrik altimetre ve 100’den fazla spor moduyla geliyor.

Amazfit T-Rex Pronun öne çıkan özellikleri

Dış tasarımına yakından bakıldığında ürünün sağlam bir kasası olduğu gözden kaçmıyor. Oval bir tasarımla gelen ürün, 1.3 inç'lik bir ekrana sahip. Yani standart bir akıllı saat ekran büyüklüğüne sahibiz. Daima açık özelliği ile saatin görüntüsü ekrana sürekli yansıtılabilirken, AMOLED ekran teknolojisinin kullanılıyor olması da ekrana yansıyan görüntülerin daha canlı, siyahların gerçek siyah olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Saatin askeri dayanıklılığa sahip olması, kafalarda 'acaba fazlaca ağır mı' sorusunu getiriyor. Ancak bu noktada açılı tasarıma sahip sağlam metal püskürtmeli dış çerçeve, saatin hafif ve dayanıklı olmasını sağlıyor.

Amazfit T-Rex Pronun öne çıkan özellikleri

Amazfit T-Rex Pro, özellikle gezginlerin, spor aktivileriyle fazlaca zaman geçirenlerin ilgisini çekecek özelliklerle donatılmış. Örneğin az önce dağcılıktan bahsetmiştik. Desteklenen dörtlü küresel navigasyon uydu sistemi sayesinde Amazfit T-Rex Pro, karmaşık rotalarda da konumunuzu bulmanıza yardımcı oluyor. Bu tip uğraşları olanlar için çok önemli bir avantaj kesinlikle.

Bu cihazın kandaki oksijen değerini ölçtüğünü belirtmiştik. Dağa tırmanırken, spor salonunda antrenman yaparken zorlu egzersize ve yüksekliğe vücudunuzun ne ölçüde tepki verdiğini görmek için kan-oksijen doygunluğunuzu ölçebiliyorsunuz.

Amazfit T-Rex Pronun öne çıkan özellikleri

Batarya ömrü ise bir başka dikkat çeken nokta. 18 günlük batarya ömrü, kullanıcıların prizden uzak kaldığı günler boyunca sorun yaşamamasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Spor modları bakımından da geniş bir seçenek havuzu olan Amazfit T-Rex Pro, 100'ün üzerinde modla geliyor. Firstbeat algoritması ise maksimum oksijen alımı, egzersiz sonrası toparlanma süresi ve egzersiz yükü gibi özel verileri değerlendirerek akıllı saatlerin arasında ayrışıyor.

Diğer yandan ExerSense algoritması da sekiz spor modunu otomatik olarak tanıyor ve ilgili tüm verileri kaydediyor.

Amazfit T-Rex Pronun öne çıkan özellikleri

Hava durumu izleyicisi, gün doğumu ve gün batımı gibi durumları da kullanıcısıyla paylaşan cihaz, mevcut ay evresi ekranıyla da öne çıkıyor. Doğa içinde uzun süreler kalanlar için kayda değer bir özellik.

Haberin Devamı

BioTracker 2 PPG Biyoizleme Optik Sensörü ile donatılan ürün, anlık olarak kalp atış hızını ölçüyor. Yani sizin herhangi bir eylemde bulunmanıza gerek kalmaksızın 24 saatlik kalp ritmi takibi yapılıyor. Herhangi bir anormallik söz konusu olduğunda ise kullanıcıya hızlıca bildirim gönderiliyor.

Yaptığınız spor ve bedeninizin bu sporda verdiği tepkileri analiz etmek için de PAI denilen Kişisel Aktivite İstihbaratı kullanıma sunuluyor. PAI, antrenmanlarınızdan, kalp atış hızınızdan ve izlenen diğer verilerinizden toplanan tüm verileri alarak sağlık değerlendirme puanınızı gösteren sayısal bir değerle ifade ediyor.

Uzun bir batarya ömrüne sahip olması sayesinde her gün şarja takma ihtiyacı bırakmayan ürün, geceleri de uyku takibi yapıyor. Uyku kalitesini ölçen Amazfit T-Rex Pro, hafif, derin ve REM gibi farklı uyku aşamalarını tanıyabilirken uyku sırasında yaşanacak olası solunum sorunlarını da izliyor.

Haberin Devamı

Ürünün fiyatı ise 1649 TL. Bu ürün ve benzer ürünler için Amazfit ana sayfası ziyaret edilebilir.

Amazfit Neo

Amazfit Neo ise daha uygun fiyatlı bir akıllı saat arayanlara yönelik olarak tasarlanan ve 'retro' tasarımıyla dikkat çeken bir ürün. Yuvarlatılmış dört köşeli ekran ve dört adet fiziksel işlev düğmesi ile gelen cihaz, klasik tarzıyla öne çıkıyor.

Amazfit T-Rex Pronun öne çıkan özellikleri

Siyah, yeşil ve kırmızı olmak üzere üç renk seçeneğiyle kutusundan çıkan Amazfit Neo, plastik gövdesi ve PUR kayışıyla 32 gramlık bir ağırlığa sahip. Her zaman açık ekran özelliği ile ekrana sürekli görüntü yansıtılırken, 1.2 inç'lik STN ekranı da aynı anda birçok veriye ulaşabilmenizi sağlıyor.

Haberin Devamı

Adım sayısını anlık olarak paylaşan ürün, farklı ışık koşullarında da sorun çıkarmıyor ve ekranındakileri rahatça okuyabiliyorsunuz. Bir akıllı saatte olması gereken temel özelliklerle birlikte gelen cihaz, kısa mesaj, e-posta ve diğer bildirimlerden hızlıca haberdar olmanıza imkan veriyor.

Diğer yandan sağlık ve fitness tarafında da Neo'nun öne çıkan bazı özellikleri var. Çeşitli temel sağlık analizi ve fitness izleme işlevlerini bir araya getiren Amazfit Neo, kalp atış hızınızı 7/24 izleyen BioTracker PPG optik sensörüne sahip. Ayrıntılı ölçüm yapması nedeniyle örneğin kalp atış hızınızı, kalp atış hızı bölgelerini ve kalp atış hız aralığı izlemenin yanı sıra, hızlı kalp atış hızı uyarılarını ve gerçek zamanlı bilgilendirmeleri de sağlıyor.

Amazfit T-Rex Pronun öne çıkan özellikleri

PAI Sağlık Değerlendirme Sistemi bu modelde de yer alıyor. PAI puanınız kişisel profilinize, izlenen aktivitenize ve kalp atış hızınıza bağlı olarak değişen, sizin için kişiselleştirilmiş bir ölçüm olanağı sunuyor.

Uyku takibi de yapabilen ürün, uyku safhalarını incelerken sabah uyandığınızda uykunuzla ilgili detaylı bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Koşu, yürüyüş ve bisiklet olmak üzere üç popüler spor modunun bulunduğu ürün, gerçek zamanlı bilgileri, mesafeyi ve nabzınızı görüntülemenizi sağlıyor.

28 günlük batarya ömrüyle dikkat çeken Amazfit Neo, güç tasarruf modu söz konusu olduğunda da 37 güne kadar dayanabiliyor. Ürünün fiyatı ise 349 TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!