AIDS'e çare bulundu mu?

Güncelleme Tarihi:

AIDSe çare bulundu mu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 12:46

Harvard Üniversitesi'nde yapılan HIV aşısı araştırmaları sonuç verdi. Geliştirilen AIDS aşısının bazı AIDS hastaları için olumlu sonuçlar vererek bağışıklık sistemini olumlu etkilediği tespit edildi.

Haberin Devamı

Güney Afrika, Doğu Afrika, ABD ve Tayland dahil olmak üzere dünya çapında 12 klinik yardımıyla gerçekleştirilen araştırmada geliştirilen ve 393 kişi üzerinde test edilen aşının bağışıklık sistemini olumlu etkilediği keşfedildi.

HIV virüsü taşıyan 18 ile 50 yaş aralığındaki hastalara 48 hafta boyunca 4 farklı aşı yapıldı. Yapılan testlerde Anti-HIV etkisi görüldü ve tüm aşı kombinasyonlarının güvenli olduğu kaydedildi.

Çalışmanın lideri Dr. Dan H. Barouch yaptığı açıklamada, araştırma verilerinden memnun olduğunu ama yine de verilerin dikkatlice analiz edilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca Harvard Medical'in Viroloji ve Aşı Araştırma Merkezi direktörü olan Dr. Dan H. Barouch, HIV aşısının geliştirilmesinin büyük bir adım olduğunu fakat bu aşının insanların tamamında etkili olacağından emin olamadıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

AIDS üzerine çalışmaları bulunan Dr. Carlos del Rio ise araştırma hakkında "HIV ile ilgili yaptığımız tüm ilerlemelere rağmen, bir aşıya ihtiyacımız var. Bu yeni aşının henüz uzun bir yolu olsa da, testin bir sonraki aşamasına geçmek için sağlam kanıtları görmek güzel." açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!