Acrobat 9 geliyor

Güncelleme Tarihi:

Acrobat 9 geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 12:00

Adobe, PDF yazılımı Acrobat’ın yeni sürümüne Flash desteği eklemeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Adobe, bugün yaptığı açıklama ile popüler Acrobat yazılımının dokuzuncu sürümünü duyurdu. Acrobat 9, PDF oluşturma ve paylaşma işlemlerinde devrim niteliğinde yeni özelliklerle gelecek.

Yeni Acrobat’ın en önemli özelliği, hiç kuşkusuz Flash desteği ile birlikte gelecek olması. Kullanıcılar, Acrobat 9 ile birlikte, artık PDF dosyalarının içerisine Flash Player uyumlu video ve animasyonlar ekleyebilecek. Üstelik PDF dosyasını açan diğer bir kullanıcının bu video veya animasyonu görmek için sadece Flash Player’a sahip olması yetecek.

Acrobat 9 sadece Flash videoları değil, dokümanları, videoları, sesi ve hatta 3D objeleri bile PDF dosyasına eklememize izin verecek. Üstelik tüm bu farklı dosya formatlarını içeren bir PDF dosyası, sadece tek bir dosya olarak kaydedilebilecek.

Haberin Devamı

Acrobat 9 piyasaya Windows işletim sistemi için 3 farklı sürüm olarak çıkacak. Bu sürümler: Acrobat 9 Pro Extended, Acrobat 9 Pro ve Acrobat 9 Standard.  Mac kullanıcıları ise sadece Acrobat 9 Pro ile yetinmek zorunda.

Temmuz ayında raflara çıkması beklenen Acrobat ‘un fiyatı Pro Extended için 699 Dolar, Pro için 449 Dolar ve Standard için 299 Dolar olacak. Tüm sürümlerin İngilizce, Fransızca, Almanca ve Japonca olmak üzere 4 farlı dil seçeneği ile satışa sunulması bekleniyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!