ABB ve Dassault Systèmes'ten küresel yazılım ortaklığı

Güncelleme Tarihi:

ABB ve Dassault Systèmesten küresel yazılım ortaklığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2019 10:20

ABB ve Dassault Systèmes dijital endüstrilerde faaliyet gösteren müşterilere ürün yaşam döngüsü yönetiminden varlık sağlığı çözümlerine kadar uzanan yazılım çözümleri portföyü sunmak için küresel çapta bir ortaklığa imza attı.

Haberin Devamı

İki şirket, müşterilere, ürünlerinin yaşam döngüsü, üretim operasyonları ve genel olarak faaliyetlerinde esneklik, hız ve üretkenliği artırarak endüstriyel şirketlerin rekabet gücünü geliştiren uçtan uca dijital çözümler sunacak.

ABB’nin ABB Ability dijital çözümleriyle Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformunu bir araya getiren ortaklık, her iki şirketin de sahip olduğu kapsamlı endüstri uzmanlığı ve global müşteri erişimi üzerinde temellenecek. ABB, geliştirdiği çözümleri müşterilerine sunmadan önce modellemek ve simüle etmek için 3DEXPERIENCE platformunu uzun zamandır kullanıyor. Bu ortaklık sayesinde, ABB gelişmiş dijital ikizler geliştirecek ve bunları müşterilerine sunacak; böylece müşteriler, tam verimlilik, esneklik ve sürdürülebilirlikle ABB'nin sunduğu çözümleri uygulayabilecek ve kendi faaliyetlerini yürütebilecekler.

Haberin Devamı

Şirketler, aşamalı olarak, fabrika otomasyonu ve robot teknolojisi, proses endüstrisi otomasyonu ve akıllı binalar için elektrik sistemi çözümlerine odaklanacak. ABB ve Dassault Systèmes’in ortaklık kapsamında geliştireceği ilk çözümler 1-5 Nisan 2019 tarihlerinde Almanya'da yapılacak olan Hannover Messe endüstri fuarında sergilenecek.

İki şirket arasındaki iş birliği hakkında yorum yapan ABB CEO’su Ulrich Spiesshofer, ”Oyunun kurallarını değiştiren bu ortaklık, müşterilerin inovasyon ve büyümeye öncülük etmesini, endüstriyel dijitalleşmenin sunduğu sayısız olanaklardan yararlanmasını ve değer zincirlerinin tamamını dönüştürmelerini sağlayacak. Dassault Systèmes ile birlikte, dijital ikizlerden varlık sağlığına kadar uzanan bir yelpazede müşterilere rekabet üstünlüğü sağlayan, açık, uçtan uca bir dijital portföy sunuyoruz. ABB, endüstriyel dijitalleşme hedefi doğrultusunda Microsoft, HPE ve IBM’in de yer aldığı güçlü ortaklık ağına Dassault Systèmes’i de ekliyor. İnovasyonu ve müşteri değerini artırmak için tüm küresel Dassault Systèmes ekibi ile birlikte çalışacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Dassault Systèmes Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Bernard Charlès ise, “21. yüzyıl endüstrisi artık ürün üretme kapasitesinden çok daha fazlasıyla şekilleniyor. Bugünün liderlerini sahip oldukları üstün teknik know-how belirliyor.Rekabette farklılaşmayı sağlayan bu yeni faktörün ortaya çıkmasındaki en büyük etken endüstriyi her yönüyle dönüştüren teknolojilerin bir araya gelmesi oluyor. İçinde bulunduğumuz bu Endüstri Rönesansı’nda benimsenecek bir platform yaklaşımı, gerçek dünyanın ve sanal dünyanın birbirini bilgi bazında beslemesini ve güçlendirmesini sağlıyor. ABB ile onlarca yıllık deneyimi bir araya getiren ortaklığımız, müşterilerimizin bu güçlü ve dinamik trendden en iyi şekilde faydalanmasını sağlayacak.” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Günümüzün otomasyon bakımından gelişmiş olan endüstrilerinde, dijital fabrika modellemesi ve esnek, robotlu üretim sistemleri, işletmelerin daha dayanıklı tasarımlar üretmesine ve daha hızlı bir şekilde tasarımlarını yinelemelerine olanak sağlıyor. Bu da seri üretimden, daha fazla çeşide sahip ve kullanım ömrü daha kısa olan ürünlerin daha küçük gruplar halinde üretilmesini sağlayan kitlesel kişiye özel üretime geçişi hızlandırıyor. Pek çok üretici için artık tam zamanında teslimat bir norm haline geldiğinden, aksaklık süresinin maliyeti son yıllarda önemli ölçüde arttı. Modern bir üretim tesisinde yaşanacak bir saatlik bir aksaklığın maliyeti 1 milyon doları aşabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!