8 Ekim Ay tutulması ve Kanlı Ay görüntüleri canlı yayında

Güncelleme Tarihi:

8 Ekim Ay tutulması ve Kanlı Ay görüntüleri canlı yayında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 14:02

NASA'nın Ustream üzerinden başlattığı yayında canlı olarak izlenebilen Ay tutulması görüntüleri hayranlık uyandırıyor. Ay tutulması Türkiye saatiyle 11:50'de başlarken, sonrasında yaşanacak 'kanlı ay' adlı doğa olayı da canlı yayında izlenebilecek.

Haberin Devamı

Amerika saatiyle sabah 5'te başlayan Ay tutulması, ne yazık ki bizim saat dilimimizde canlı olarak izlenemiyor. Ancak Türkiye saatiyle saat 11.50'de başlayan Ay tutulmasını NASA'nın Ustream üzerinden yaptığı canlı yayında izlemek mümkün. Ay tutulmasının hemen ardından gerçekleşecek olan "kanlı ay" olarak bilinen görüntüde ise Ay'ın rengi kırmızıya çalacak.

KANLI AY CANLI YAYININI BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Bugün yaşanacak olan Ay tutulmasını diğerlerinden farklı kılan nadir bir olay da yaşanacak. Bugün tam da Güneş'in battığı sırada Ay doğacak. 'Selenelion' olarak bilinen bu olay, dünyanın atmosferindeki bir ışık oyunu sayesinde gözlemlenecek. Ay ve Güneş'in birbirlerine 180 derece konumda gözleneceği Selenelion sırasında, her iki gök cismi ufukta aynı anda görülebilecek. Bu sayede Güneş doğumundan önce, Ay da tam tutulmadan önce birkaç dakika boyunca gözlemlenebilecek.

Haberin Devamı

"Kanlı ay" özellikle astrolojide önemli bir olay olarak ön plana çıkıyor, burçlara direkt olarak etkisi olduğu düşünülen bu doğa olayının yansımalarının 1,5 ay boyunca sürebildiği düşünülüyor. Kanlı ay olayının aynı zamanda deprem, gaz sıkışması gibi diğer doğa olaylarını tetiklediği ve insanlar üstünde özellikle şiddete yönelik eğilimlerin artmasına sebep olduğu tahmin ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!