1 milyon ton karbon salınımını önledi

Güncelleme Tarihi:

1 milyon ton karbon salınımını önledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2015 14:21

30 Kasım-11 Aralık tarihlerinde, tüm dünyadan devlet temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen COP21 İklim Değişikliği Konferansı’nda, küresel ısınmayı 2 derecenin altında tutma hedefiyle yeni bir uluslararası anlaşmaya varılması amaçlanıyor. Bu önemli konferans devam ederken, BlaBlaCar kaynakların verimli kullanılması ve sera gazı salınımının azaltılması için gösterilen global çabaya katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

BlaBlaCar, dünya çapında en atıl durumdaki kaynaklardan biri olan araçlardaki boş koltukları verimli hale getiriyor. Avrupa’da arabalardaki ortalama kişi sayısı 1.7 iken bu sayı BlaBlaCar üyelerinin araçlarında ise 2.8’e yükseliyor. Yapılan bir çalışmaya göre, arabalar zamanın yüzde 96’sında park halinde iken, kullanım zamanlarının yüzde 0.5’ini sıkışık trafikte, yüzde 0.8’ini ise park yeri ararken harcıyor.

Arabalar zamanın sadece yüzde 2.6’sında seyir halinde ve bu kullanımın yüzde 75’inde sürücüler arabalarında yalnız yolculuk yapmakta. söz konusu uygulama, aynı yöne giden sürücü ve yolcuları bir araya getirerek, şehirler arası yolculuklarda, sürücü ve yolcuların yol masraflarını paylaşmalarını sağlıyor. Böylece, halihazırda yollarda olan arabaların verimli kullanılmasına olanak tanıyarak, tüm dünyada milyonlarca kişiye ek altyapı maliyeti ve çevresel etki yaratmadan yolculuk yapma imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

1 YILDA 500 BİN TON EŞ DEĞER PETROL TASARRUFU

BlaBlaCar üyeleri yolculuklarını paylaşarak enerji tasarrufu sağlıyor ve karbon salınımını azaltıyor. Sadece geçtiğimiz 1 yılda, uygulamayla paylaşılan yolculuklar sayesinde tüm dünyada 500.000 ton eş değer petrol tasarrufu yapıldı. Bu miktar, Los Angeles’ı bir yıl aydınlatmaya yetecek kadar enerji anlamına geliyor. Yine aynı dönemde, 1 milyon ton, yani Paris’ten New York’a bir uçağın 400.000 kez gidiş-dönüşte yol açacağı kadar karbon salınımı önlendi. Geçtiğimiz 12 ay boyunca, uygulama Türkiye’de paylaşılan yolculuklar sayesinde elde edilen yakıt tasarrufuyla ise dünya çevresinde 4000 kez turlamak mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!