Teknogp Erzincan Lansman Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Teknogp Erzincan Lansman Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 11:24

ERZİNCAN'DA TEKNOGP LANSMAN TOPLANTISI

İnovasyona dayalı girişimcilik destekleme programı olan ve TRA1 Düzey 2 Bölgesinde (Erzurum-Erzincan-Bayburt) teknoloji ve AR-GE odaklı proje fikirlerinin ticari ürünlere dönüşmesini amaçlayan TeknoGP programı lansman toplantılarının üçüncüsü Erzincan Hilton Garden İnn Hotel konferans salonunda gerçekleştirildi.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Atateknokent işbirliğiyle düzenlenen TeknoGP programının Erzincan tanıtım toplantısına; Erzincan Vali Vekili Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Erzincan Üniversitesi akademisyenleri, kamu, STK ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Programının açılış konuşmasını KUDAKA Genel Sekreter Vekili Dr. Mehmet Ali Çakal yaptı. Teknoloji tabanlı yenilikçi fikirleri destelemek amacıyla hazırlanan TeknoGP programının bölgenin iktisadi gelişimine katkı sunmasını hedeflediklerini ifade eden Dr. Mehmet Ali Çakal; üniversite sanayi işbirliği noktasında önemli katkılar sağlayacak bir çalışma olan TeknoGP programının yenilikçilik ekosistemlerinin hayata geçirilmesi, etkin AR-GE ortaklıkların geliştirilmesi açısından kritik öneme sahip olduğunu bildirdi. Bölgemizde her alanda kurumlar arası ortaklıkların ve senkron çalışmanın öneminden bahsetti.
Açılış konuşmalarının ardından TeknoGP tanıtım filmi paylaşılan programda, daha sonra KUDAKA Erzurum Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ozan Gündüz TeknoGP programının detayları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
2014 yılında Erzurum’da düzenlenen TeknoGP programının finalistlerinden Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mutlu Kundakçı ise; güneş pilleri üzerine yaptığı çalışması ile ödüle hak kazandığını, ayrıca Teknokent’in ücretsiz ofis, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden faydalandığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!