Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi’nden Anlamlı Etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi’nden Anlamlı Etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 15:18

TEKKEKÖY İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI ARTTIRMAK VE KÜTÜPHANELERDEN YARARLAN ORANINI EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMAK İÇİN BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLEDİ.

Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi kitap okuma alışkanlığını arttırmak ve kütüphanelerden yararlan oranını en üst seviyeye çıkartmak için bir dizi etkinlik düzenledi.
Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi kitap okuma alışkanlığını arttırmak ve kütüphanelerden yararlanmayı en üst seviyeye çıkartma amacıyla ilçenin çeşitli alanlarında stantlar kurup, farklı etkinlikler gerçekleştirdi. İlçedeki okullar ile iletişim kurarak bir her yaştan öğrenciyi kütüphaneyi gezdirerek, üye olmalarını sağladı. Yine ilçe meydanına bir stat kurarak, meydanda iki saatlik bir kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.
“BİRÇOK ÖĞRENCİ VE İNSAN KÜTÜPHANELERİ HİÇ KULLANMIYOR”
İlçedeki kütüphaneden yararlanma oranını arttırmak ve kitap okuma alışkanlığını aşılamak için birçok etkinlik tertip ettiklerini belirten Tekkeköy İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Cengiz Korkmaz, “İlk, orta ve lise öğrencilerimiz ile vatandaşlarımızı kütüphanemize davet ederek, kütüphanemiz hakkında bilgiler verdik. Yine öğrencilerimizi kütüphanemize üye yaparak kitapların tamamını ücretsiz olarak ödünç alıp, okuyabileceklerini aktardık. İstedikleri kitabı yeni çıkan kitaplar dahil tamamını ödünç alarak okuyup, ödevlerini yapabilecekler. Birçok insan bundan haberdar değildi. Etkinliklerimizle farkındalık oluşturarak insanların dikkatini toplayacağız. Kütüphanemiz içerisinde oluşturmuş olduğumuz bilgisayar sınıfımızda öğrencilerimiz ödevlerini internetten araştırıp, ücretsiz çıktı alabilecekler. Öğrencilerimizi motive etmek ve ilgiyi arttırmak için çeşitli ikramlar ve hediyeler de veriyoruz. Amacımız ilçemizde öğrencilerin ve halkın okuma alışkanlığını en üst seviyeye çıkartmaktır” dedi.
Korkmaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’a İlçe Halk Kütüphanesi’ne yer tahsisi yaptığı ve yeni bir bilgisayar sınıfı hazırlattığı için teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!