Tekke Rusya'nın en iyilerinden

Güncelleme Tarihi:

Tekke Rusyanın en iyilerinden
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 15:12

Rusya Premier Ligi’nde her yıl belirlenen, Rusya’nın en iyi 33 futbolcusu listesine bu yıl Fatih Tekke de girdi.

Haberin Devamı

Rusya’nın Zenit takımında forma giyen Fatih Tekke, geride bıraktığımız sezonda gösterdiği performans ile Rusya Futbol Federasyonu’nun her yıl ilan ettiği en iyi futbolcular listesine girmeyi başardı. Fatih Tekke,listede Spartak Moskova’dan Welliton, Rubin Kazan’dan Bukharov ile birlikte en iyi sağ kanat hücum oyuncusu gösterildi.

Rusya'daki en iyi futbolcular listesinde Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze’nin de formasını giydiği Rubin Kazan 9 oyuncusuyla listenin ilk sırasında yer alırken, temsilcilerimiz bu listeye giremedi. CSKA ve Zenit ise listeye 6'şar oyuncu sokarak ikinci ve Spartak Moskova ise 4 oyuncuyla üçüncü sırada yer aldı.

FATİH TEKKE’NİN RUSYA KARNESİ İSE ŞÖYLE:

Tekke, geldiği ilk sezon olan 2006’da oynadığı 15 karşılaşmada 4 gol, 2007’de ise 11 karşılaşmada yine 4 gol ve geçen yıl 22 karşılaşmada 8 gol atarken bu sezon ise kadro dışı kalmasına rağmen sonradan döndüğü A takımda büyük bir çıkış yakaladı ve 19 karşılaşmada 9 gol kaydetti. Tekke gollerin çoğunu sorunlu olduğu Hollandalı çalıştırıcı Dik Advokatın takımdan ayrılmasından sonra attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!