Tekirdağ'dan kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağdan kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2014 14:52

- Albayrak'tan, Saray MHP ve AK Parti ilçe başkanlıklarına ziyaret

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ile birlikte MHP ve AK Parti ilçe başkanlıklarını ziyaret etti.

Ziyaretler kapsamında, MHP İlçe Başkanlığı Binası'na gelen Albayrak, parti üyeleri ile bir süre bir süre görüşerek, mutlu, sağlıklı, huzurlu bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.

Ardından, AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret ederek burada da partililerle ile bir süre görüşen Albayrak, 30 Mart seçimlerinden sonra siyaseti geride bıraktığını ifade ederek, "Tekirdağ için parti ayrımı gözetmeksizin çalışmalıyız, hizmetin siyaseti olmaz, Tekirdağ büyük bir taş, bu taşı kaldırmak için herkes elini taşın altına koymalı" dedi.

- CHP Tekirdağ İl Başkanlığı, kahvaltı etkinliği düzenledi

Haberin Devamı

CHP Tekirdağ İl Başkanlığı, Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı ile birlikte Süleymanpaşa ilçesinde kahvaltı düzenledi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Altınova Mahallesi'ndeki bir çay bahçesinde düzenlenen etkinlikte, yaptığı konuşmada, belediye çalışmaları hakkında bilgiler vererek, "Yeni yapılanma içinde Altınova en çok sıkıntı çekecek mahallelerden biri. Bu kış biraz daha zahmet çekmek zorunda kalacağız, bu mahalleyi Tekirdağ'ın en güzel mahallelerinden biri yapacağız. Sultanköy'den Şarköy'e kadar mavi bayrak dikeceğiz" dedi.

Kahvaltıya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şeref Çetin, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Murat Uysal, ile partililer ve Altınova Mahallesi sakinleri katıldı.

- Süleymanpaşa'da Türk Sanat Müziği konseri

Süleymanpaşa Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu, konser verdi.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte, Tanburi Osman Bey, Hacı Arif Bey, Zeki Duygulu, Sermüezzin Hafız Hakkı Bey, Rahmi Bey gibi bestekarların sevilen eserleri seslendirildi.

Ayrıca, konserin son bölümünde sahne alan TRT Ses Sanatçısı Salih Demirci de Türk Sanat Müziği'nin sevilen şarkılarını seslendirdi.

Haberin Devamı

Konseri dinlemeye gelen vatandaşlar zaman zaman sanatçılara eşlik etti.

Konseri, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın eşi Gülseren Albayrak ile Süleymanpaşa Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

- Kapaklı'ya cam toplama kumbarası yerleştirildi

Kapaklı ilçesinde, atıkların ekonomiye kazandırılması amacıyla farklı noktalara cam kumbaralar yerleştirildi.

Kapaklı Belediyesi, "Cam Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi" kapsamında, renkli ve renksiz camların ayrı ayrı toplanabilmesi için tasarlanan 50 cam toplama kumbarası ilçenin çeşitli yerlerine kurdu.

Haberin Devamı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada, proje kapsamında 50 cam toplama kumbarasının ilçenin farklı bölgelerine yerleştirildiğini, 51 cam toplama kumbarasının daha vatandaşın hizmetine sunulacağını söyledi.

Mandalı, belediye olarak sürdürülebilir çevre inşa etmeye önem veren bir belediye olduklarını ve projelerini hayata geçirmeye devam ettiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Kapaklı belediyesi olarak ambalaj atıklarının çevreye vereceği zararın önlenmesi, ambalaj atıklarının tekrar kullanım, geri dönüşüm ve geri kazanım yolu ile bertaraf edilecek ekonomiye geri kazandırılması ve ambalaj atıklarının belirli bir plan dahilinde kaynağında ayrı toplanması, taşınması, ayrıştırılması konusunda teknik ve idari standartların oluşturulması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!