Tekirdağ'da Anjelika Akbar, rüzgarı 

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda Anjelika Akbar, rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 15:42

Tekirdağ'da Anjelika Akbar, rüzgarı 

Haberin Devamı


Onur KAYA/KAPAKLI(Tekirdağ),(DHA)- ÜNLÜ piyanist ve besteci Anjelika Akbar, Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda müzik ziyafeti sundu. Klasik müziklerin yanı sıra kendi yazdığı besteleri piyanosuyla seslendiren Akbar'a sanatseverler büyük ilgi gösterdi. 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (ÇOSB), kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yeni bir konsere daha ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, ÇOSB Konferans Salonunda konser verdi. Geniş katılımın yaşandığı konseri; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan'ın yanı sıra yüzlerce sanatsever izledi.

Her parça arasında konukları selamlayarak bir anısını anlatan Piyanist Anjelika Akbar'ın özellikle Çanakkale Türküsü'nü ve Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü piyanosuyla seslendirmesi izleyenlerden büyük alkış aldı. İlgiden dolayı Çerkezköy ve Kapaklılı sanatseverlere teşekkür eden Akbar, "Konserden bir gün önce diş ve çene ameliyatı oldum. Doktorlarımın tüm uyarılarına rağmen ağrı kesiciler ile sahneye çıktım. Her türlü olumsuzluklara rağmen bugün sizlerle olmak istedim. Fazla konuşamadığım için vokalli şarkıları programdan çıkarttım" dedi.

'TÜRKİYE'Yİ ÇOK SEVDİM'
25 yıl önce Türkiye'ye geldiğini ifade eden Akbar, "Bir çok ülke gördüm ama Türkiye benim için çok farklı. Türk insanını çok sevdim. Aslında buraya attığım ilk adımdan itibaren Türkiye'ye yabancı olmadım. Kurslara fazla gitmeden Türkçe'yi öğrendim. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra ailem bütün dünyada başkentlere yerleşti. Klasik müzik anlamında da çok elverişli ülkelere gittiler. Beni defalarca çağırmalarına rağmen ben 'Hayır, benim yerim burası' cevabını verdim" dedi.

Annesinin koro şefi ve piyanist, babasının ise orkestra şefi olduğunu kaydeden Akbar, "Ev müzikle doluydu. Birçok müzik enstrümanı vardı. Bütün sanatlar ve felsefe de vardı. Yani bir müzisyenin gelişmesi için bence en uygun altyapı bulunuyordu. Bütün bunların benim için bir şans olduğunu düşünüyorum. Benim ailemin desteği çok oldu. Sizlerde çocuklarınızın yapmak istedikleri mesleklere saygı duyunuz. Yeteneksiz çocuk yoktur, yeter ki aileler çocuklarına yardımcı olsunlar" dedi. 
AYAKTA ALKIŞLANDI 
Konserin devamında 'Haydar Haydar', 'Sonbahar' şarkılarını ve batı klasik müzik eserlerini piyanosuyla seslendiren sanatçı sanatseverleri büyüledi. Akbar, Şener Şen'in baş rolünü üstlendiği Yavuz Turgut'un yönettiği 'Yol Ayrımı' ve 'Beni Unutma' filminde bestelediği müziği piyanosuyla seslendirirken, konserin finalini ise 'Üsküdar'a Gideriken' şarkısı ile yaptı. Akbar, konserinde Doğu ve Batı müziğini buluşturarak, kendisine ait beste ve uyarlamalarından oluşan repertuvarı dinleyicileriyle paylaştı. Akbar konserin ardından ayakta alkışlanırken, ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar'a protokol üyeleri tarafından günün anısına çiçek takdim edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!