Teke tek

Fatih ALTAYLI
Haberin Devamı

Meclis kolayı seçti

Meclis için zor bir sınavdı aslında... Kumarhaneleri ele geçirme planı bozulan Çiller, ‘‘Benim olmadı, kimseye yar etmem'' diyerek kumarhanelere savaş açmıştı. Kapansınlar istiyordu.

İlk raundu aldı, ama karar Cumhurbaşkanı'ndan döndü...

Çiller ısrarlıydı, ‘‘Bu hükümeti kumar mafyası kurdurdu'' diyecek kadar azıttı. Ve yasa aynen yeni hükümetin ve yeni Meclis aritmetiğinin önüne geldi.

Milletvekillerinin işi zordu. Kim çıkıp da ‘‘Ben kumarhanelerden yanayım'' diyebilirdi ki? Bir yanda işin ahlaki yönü vardı, diğer yanda Çiller'in suçlaması.

Bir aklıselim çıkıp da ‘‘Kardeşim yarası olan gocunur... Ben bu işin Türkiye'ye sağladığı paydaya bakarım. Belli bölgelere toplarız. Bir kişinin birden fazla kumarhane sahibi olmasına izin vermeyiz. Oteller kendi kumarhanelerine yarı yarıya ortak olmak zorundadır deriz'' diyemedi.

Kimse çıkıp da ‘‘Yunanistan bu işten pay alabilmek için Avrupa'nın en büyük kumarhanelerini peş peşe açıyor'' diyemedi.

Kızmıyorum. Kolay değildi işleri. Ama önemli olan zoru yapabilmekti.

Yapamadılar.

Çiller tehditle, şantajla ve çamurla ülke sinayesitini, ülkenin geleceğini hâlâ etkiliyor. Bu kadın yarın da, otomotivle ilgili bir için ‘‘Bu hükümeti güç odaklar kurdurdu'' derse ne yapacaklar, onu merak ediyorum, bir...

Turizm gelirleri azalmakta olan Yunanistan, bu karardan sonra Çiller'e nasıl teşekkür edecek, iki...

Ölüsü daha kıymetli...

‘‘Ölüsü bile para ediyor'' lafı Elvis Presley için söylenmiş sanki... Hatta ölüsü dirisinden daha çok para ediyor.

Elvis hayranlığının giderek tırmanmasını araştıran Amerikalılar, Elvis Presley'in mirasçılarının, Elvis Presley müzesinden, Elvis imzalı ürünlerden ve hatıra eşyalarından yılda 75 milyon dolar kazandıklarını ortaya çıkarmışlar.

Üstelik bu kazanç her yıl azalacağına, artıyormuş ve Elvis hayranlarının pek çoğu Elvis öldüğünde henüz doğmamış olanlarmış.

İşin ilginç yanı, Elvis'in yaşamı boyunca kazandığı toplam para, mirasçılarının bir yılda kazandığı 75 milyon dolardan azmış.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Yaşamımızı korkularımız değil, aklımız yönlendirdiği zaman.

Yazarın Tüm Yazıları