Teke tek

Fatih ALTAYLI
Haberin Devamı

Baba'dan mektup var

'Sakın ha' deyip, yeni hükümetin Demirel'in ‘‘Ağır ama sağlam gidin'' tavsiyesine uymamasını yazınca ‘‘Baba'' alınmış.

Oturmuş bir cevap metni yazmış ve zahmet buyurup bana yollamış.

Reisicumhur Hazretleri'nin yollamak lütfunda bulunduğu açıklama aynen şöyle:

‘‘Bakanlar Kurulu üyelerinin beni ziyaretlerinde 'Ağır ama sağlam gidin' şeklinde bir beyanda bulunmadım. Bunun üzerine inşa ettiğiniz Demirel eleştirisi büyük haksızlıktır. Geçen 30 yılın nelerle geçtiği herkesin malumudur. 30 yılın 11 yılında, 7 hükümette Demirel icranın başındadır. Yedi yılında dört duvar arasında yasaklıdır. Sekiz yılında muhalefettedir. Dört yıldır da Cumhurbaşkanı'dır.''

‘‘Baba'' hafızalarımızı tazeleyip devam ediyor:

‘‘Demirel icranın başında olduğu 11 yılın ilk 5 yılında tek başına iktidardır. Yüzde 7 kalkınma hızı, yüzde 5 enflasyonla Türkiye'yi katlamıştır. Türkiye sanayileşmeye bu yıllarda geçmiştir. İlköğretim bu yıllarda ülke sathına yayılmıştır. Her kasabaya ortaokulu, her ile liseyi götüren hamlede Türkiye'nin 60'a yakın üniversitesinin altında Demirel'in imzası vardır.

Türkiye'nin karayolları ağı bu yıllarda tamamlanmıştır. Türkiye'nin 35 bin köyünden 300'ünde var olan elektriği 28 bin köyünde var yapan yine Demirel'dir. Elektrifikasyon yine bu yıllarda başlamıştır. GAP, Keban ve Karakaya Barajları, Şanlıurfa Tünelleri ise bu yıllarda başlamıştır. Atatürk Barajı'nın inşa hazırlığı bu yıllarda sağlanmıştır.

İstanbul'da üstünden geçtiğiniz köprüde ve çevre yollarında, yüzünüzü yıkadığınız suda, yaktığınız elektrikte, seyrettiğiniz televizyonda, içinde tedavi gördüğünüz hastanede Demirel vardır.''

Cumhurbaşkanı Demirel şöyle noktalıyor:

‘‘Merak ederseniz bunların listesini size veririz.''

Kendisine teşekkür ediyorum.

Gerek yok... Neler yaptığını ben de onun kadar biliyorum.

MC'leri biliyorum. Erbakan'ı bugüne taşıyan kadrolaşmanın başladığı günleri biliyorum. Milliyetçilerin adam öldürmediğini, sol görüşlü gençlerin kendilerini havaya sıkılan kurşunların önüne attıkları için öldüğünü biliyorum. Alınıp gidilen şapkaları biliyorum. Bugünün demokrasi havarisinin, dün ipe gönderdiği gençleri biliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı, hüsnüniyet göstermiş, 30 yılı yarım sayfaya sığdırıp fakslamış.

Oysa ben kitap yazarım onun yaptıklarıyla...

Hangisi ilke istifası?

RP ve DYP el ele verip istifacı milletvekillerini çıkar karşılığı istifa etmekle suçlayınca, ‘‘Sizde pek çok istifacı var. Onları da zan altında bırakıyorsunuz'' demiştim. ANAP'tan RP'ye geçen Abdülkadir Aksu aradı

‘‘Menfaat falan temin etmedim. ANAP çizgisinden çıktığı için istifa ettim'' dedi.

İyi hoş da, ANAP çizgisinden bir çıktıysa RP ve DYP kaç çıktı?..

Refah, ‘‘Siyonizme savaş açacağım'' diye geldi, İsrail'le 1 olan anlaşma sayısını 5'e çıkardı. ‘‘Çekiç Güç'ü kaldıracağım'' diye geldi, yalnızca adını değiştirdi. ‘‘Rantiyecileri yok edeceğim'' dedi, en fazla faizi Refah hükümeti verdi. ‘‘Hırsızlıkla mücadele edeceğim'' dedi, hırsızlar Refah tarafından korunup kollandı.

Ya DYP? ‘‘İrticaya karşıyım'' dedi, irticayı destekledi. ‘‘RP bölücü'' dedi, onunla birlikte böldü. ‘‘Erbakan eroin kaçırır'' dedi, Çiller, Erbakan'la ortak oldu.

Bütün bunlar çizgiden sapma değil mi?

ANAP'ta soyut bir sapma var ise, RP ve DYP'nin sapmaları somuttan da öte...

Peki o zaman niye oradan istifa edenler menfaat karşılığı oluyor da, ANAP'tan istifa edenlerinki ilke istifası oluyor.

Bana bunu anlatabilecek kadar ağzı laf yapan bir sahtekâr var mı?

Konsere çağrı

Sevgili Leyla Umar yine büyük işler başarıyor.

Adnan Kaşıkçı'nın eşi Şahpari Kaşıkçı ile birlikte dev bir konser organize ediyorlar.

Lösemili Çocuklar Vakfı, Sokak Çocukları Derneği ve Çeçen Çocuklara Yardım için düzenlenen bu konsere, dünya çapında dev bir katılım var.

Yıllardır inzivaya çekilen Elizabeth Taylor, bu iş için arkasında dünya basını, Türkiye'ye geliyor. Lady Sarah Ferguson da katılacaklar arasında.

Konserde sahne alacak olan iki ünlü ise Julio Iglesias ve Shirley Bassey.

Üstelik konserin bir bölümünde Tarkan ve Julio Iglesias birlikte söyleyecekler.

Hem Beylerbeyi Sarayı'nda muhteşem bir konser izlemek, hem de bir hayır yapmak istiyorsanız... Biletler Ceylan Intercontinental ve Çırağan Otel'de satılıyor.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Günde iki kere doğruyu gösteren durmuş saatler, iş yaptıklarını zannedip, kasım kasım kasılmadıkları zaman.

Yazarın Tüm Yazıları