Tek kulüp iki başkan

Güncelleme Tarihi:

Tek kulüp iki başkan
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2015 23:14

Önerge kabul edilirse mali genel kurul bir ilke sahne olacak ve Galatasaray’da iki başkanın dönemi ayrı ayrı ibra oylamasına tabii tutulacak. Yarsuvat ve Aysal eleştirileri cevaplayacak.

Haberin Devamı

GA.SARAY’da haftalardır beklenen ve kulüpte fikri ayrılıkara neden olan olağan mali genel kurul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde bugün yapılacak. 10:00’da başlayacak kurula ibra konusu damga vuracak. Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat dönemlerinin ayrı ayrı oylanması talebi nedeniyle tansiyonun yüksek olması bekleniyor. İşte sarı kırmızılı camiada gözlerin çevrileceği olağan mali genel kurulun en önemli gündem maddeleri:

AYSAL, TRANSFER HARCAMALARINI AÇIKLAYACAK

1- Öncelikle en az 500 imzalı bir önerge ile Galatasaray kongre üyeleri, olağan mali genel kurulda eski başkan Ünal Aysal ve mevcut başkan Duygun Yarsuvat dönemleri için ayrı ayrı ibra oylaması isteyecek.

2- Genel kurul iki dönemin ayrı ayrı ibrasına onay verirse, Galatasaray Kulübü tarihinde bir ilk gereçkleşmiş olacak. Böylece genel kurulda bir değil, iki başkan kürsüye çıkıp kendi döneminin hesabını verecek.

Haberin Devamı

3- Önerge kabul edilirse önce 2014’teki 10 aylık Aysal dönemi, sonra da 2 aylık Yarsuvat dönemi mali ve idari yönden oylanacak. Gözler Aysal döneminin ibra edilip edilmeyeceğinde olacak.

4- Genel kurul, Yarsuvat’tan ziyade eski başkan Aysal’ın eleştirileceği bir platforma dönüşecek.

5-Bir çok üye transfer harcamaları nedeniyle Aysal’ı topa tutacak.

6-Başkan adaylarından Adnan Öztürk, kürsüden “Artık kişiler değil sistem değişmeli. Cansun gitti, Süren geldi. Canaydın gitti, Polat geldi. Aysal gitti, Yarsuvat geldi… Bunların hepsi mi kötüydü” diyecek.

7-Aysal, dönemindeki harcamaları açıklayacak. Yarsuvat da delegelerin kendi dönemine dair yapacağı eleştirilere cevap verecek. İki dönemde de görev yapan yönetici Mete İkiz hem Aysal hem Yarsuvat döneminin mali tablolarını anlatacak.

8-Özgecan Arslan cinayeti sonrası attığı tweet’ler nedeniyle ihracı istenen şarkıcı Nihat Doğan’ın durumu da karara bağlanacak. Kurula geleceğini söyleyen Doğan, konuşma için söz isteyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!