Tek kayıp Tuncay

Güncelleme Tarihi:

Tek kayıp Tuncay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2007 00:00

Otoriteler, Ümit, Serkan, M.Yozgatlı ile Rüştü’nün eksikliğinin hissedilmeyeceği fikrinde birleşirken, Ada yolunu tutan Tuncay’ın yerinin doldurulamayacağını söylediler. Beşiktaş’ın transfer politikasını da yanlış buldular.

ŞAMPİYON Fenerbahçe’nin yeni sezon öncesi 5 yerli futbolcusuyla yollarını ayırması ve Beşiktaş’ın yine ezeli rakibinin oyuncularını transfer etmesi yeni bir tartışma yarattı. Bu oyuncuların ayrılığı, sarı lacivertlileri ne şekilde etkileyecekti. Ümit Özat’ın Köln’e, Serkan Balcı’nın Trabzonspor’a, Tuncay Şanlı’nın Middlesbrough’a gitmesinin ardından Mehmet Yozgatlı ile Rüştü Reçber’in de Beşiktaşlı olması, farklı yorumları da beraberinde getirdi. Real Madrid’den Roberto Carlos, Ankaraspor’dan Gökçek Wederson ve Sheffield United’dan Colin Kazım Richards’ı renklerine bağlayarak transfere hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe’nin, güç kaybı yaşamayacağını öne süren Hürriyet yazarları, sadece Ada’nın yolunu tutan Tuncay Şanlı’nın yerinin doldurulamayacağı fikrinde birleştiler.

Ekstra güç

Otoriteler, milli yıldızın ekstra bir güç olduğunu ve Fenerbahçe’deki eksikliğinin de fazlasıyla hissedileceğini belirttiler. Beşiktaş’ın geçmiş yıllarda olduğu gibi yeni sezon öncesi yine Fenerbahçeli Mehmet Yozgatlı ve Rüştü Reçber’i renklerine bağlamasının hatalı bir politika olduğu öne sürülürken, sarı lacivertli yönetimin istememesi nedeniyle bu oyuncularla bağların koptuğu öne sürüldü. Hürriyet yazarları, 5 ismin ayrılmasının Fenerbahçe’ye nasıl yansıyacağını ve Rüştü ile Mehmet Yozgatlı’nın Beşiktaş’a ne vereceği konusunda farklı görüşler savundular.

CAN BARTU

Sorumlusu Zico’dur

F.BAHÇE açısından en büyük kayıp Rüştü. Serkan ve Mehmet Yozgatlı’nın da eksikliği hissedilir. Zico, bu oyuncuların kabiliyetini anlamadı. Bunlardan faydalanamadı. Rüştü’nün, F.Bahçe’de çok büyük bir geçmişi vardı. Yönetim de kalması yönünde her türlü fedakarlığı göstermeliydi. Tuncay ve Ümit de büyük güçtüler. Rüştü gitmemeliydi. Tüm zamanların en iyi kalecisi artık Beşiktaş’ta. Volkan ve Serdar ile F.Bahçe, Türkiye ve Avrupa’da ne kadar ilerler, bilinmez. Bu futbolcuların gitmesinde en büyük sorumlu, Zico’dur.

KORKUT GÖZE

Alanın aklını seveyim

BELKİ Beşiktaşlılar adına konuşmuş olacağım... Ama işin doğrusu böyle. Mehmet Yozgatlı, F.Bahçe’de oynarken, onu Beşiktaş forması ile görmek isteyenlerin sayısı bir hayli çoktu. Şimdi burun kıvıranları samimi bulmuyorum. Beşiktaş bu kulvarda A.Tandoğan, A.Güneş, Burak ve Delgado’yu denedi. Hiçbiri tutmadı. Mehmet Yozgatlı, tam bu bölgenin adamı. Rüştü ise, Türk futbol tarihinde gelmiş geçmiş en iyi 5 kaleciden biri. Hiçbir Beşiktaşlı, onun transferini tartışma ortamına taşımasın. Deneyimi, Beşiktaş için bir şans. Kim düşündüyse, aklını seveyim...

iLHAN SÖYLER

F.Bahçe arkasına bakmaz

YENİLENMEK her zaman iyidir. F.Bahçe’de yeni sezonda yepyeni bir kadroyla karşımızda olacak. Bu oyuncular kendi istekleriyle başka yerlere gittiler. Günümüzde futbolcular, başka şeyler düşünüyor. Bu kararı kendileri verdiğine göre, F.Bahçe’nin yapacağı bir şey yok. Eskiden çok örnek var. Yıldızlaştıkları takımlardan gidenlerin hepsinin isimleri unutuldu. Kalanlar ise sembol oldu. Ben Rüştü olsam, F.Bahçe’de yoluma devam ederdim. Beşiktaş’taki havası nasıl olur bilinmez ama F.Bahçe Rüştü dahil, giden futbolcularını aramaz.

iLKER YASiN

Aziz Yıldırım böyle istedi

F.BAHÇE, bu futbolcuları isteseydi, bırakmazdı. Tuncay dışındakiler de ayrılmazdı. Belki de Zico’nun isteği doğrultusunda, yönetim bu oyuncularla yollarını ayırdı. Tuncay haricindekileri kayıp görmüyorum. F.Bahçe’nin de akıllı bir transfer politikası izlediğini düşünüyorum. Aziz Yıldırım’ın istediği olmuştur. Mehmet Yozgatlı ve Rüştü’nün transferi, Beşiktaş için Fenerbahçe’den bir oyuncu daha koparma isteğinin sonucu olsa gerek. Bu konuda rahatsızlıkları var. Çünkü, siyah beyazlıların bu futbolculara ihtiyacı yok.

NECMi TANYOLAÇ

Zaman gösterecek

TUNCAY büyük hedeflere doğru yola çıktı. Gittiği kulüpte kalmaz. Rüştü gönül kırıklığı da olsa hata etti. Kimse ona "Git" demedi. Bence kalmalıydı. Ancak Beşiktaş için kazançtır. Ümit Özat tam zamanında bıraktı. Gidenlerin hepsi kalitesini kanıtlamış futbolcular. Her şeye rağmen bu oyuncuların gittikleri takımlara neler verebileceğini görmek için zamanı beklemek lazım. Fenerbahçe’den 5 yıldız ayrıldı. Bu göç tartışılabilir.

ALTAN TANRIKULU

Yenilenme şart oldu

GİDENLERİN yerleri iyi oyuncularla doldurulmazsa tabii ki F.Bahçe için büyük kayıp olur. Sarı lacivertlilerin yeni sezonda geniş bir kadroya ihtiyacı var. Bu taraftan bakıldığında gidenler değerli isimler. Bazı açılardan da takımın yenilenmesi gerekiyordu. İyi isimlerle, Tuncay dışında gidenleri aramazlar. Rüştü, Beşiktaş’a katkı sağlar ama önce psikolojik olarak ayakta durması lazım. Hata yapma korkusunu üzerinden atmak zorunda. Yoksa tartışmasız Türk fubol tarihinin en büyük kalecisi.

ERCAN SAATÇi

Rekabetten kaçtılar

OYUNCULAR bir takımın genel karakterini belirlemiyorlar. Özellikle bu takım F.Bahçe ise burada isimlerin çok fazla önemi yok. Bu tür oyuncular, grafiği yükselmekte olan bir kulüpte rekabet ederek ilk 11’e girmek yerine, rahatlıkla ilk 11’de oynayacakları kulüpleri seçmişlerdir. F.Bahçe’yle uzun süredir bağları kopmuş olan Rüştü’nün, Beşiktaş’a gitmesi benim için bir sürpriz değil. Ancak, Rüştü’nün, Beşiktaş’a faydalı olabilmesi için önce kendisine faydalı olabilmesi gerekiyor.

KANAT ATKAYA

Temsili transfer

KİŞİSEL fikrim bu 5 isim de kayıp. Özellikle Rüştü, Ümit ve Tuncay’ın, Fenerbahçe’de ekstra görevleri vardı. Sarı lacivertli takım, tutkallarını kaybetti. Bu açıdan bu oyuncuların eksikliği hissedilecektir. F.Bahçe yönetimi takım içinde denge düşünerek bu futbolcularla yolları ayırmış olabilir. Beşiktaş açısından ihtiyaç için yapılmış bir transfer olarak görünmüyor Rüştü’nün alınması. Geçen sezon kaptan Tümer’e karşılık, bu sezon kaptan Rüştü. Faydasından çok temsili bir transfer.

TOGAY BAYATLI

Beşiktaş için çok yanlış

ÖNCELİKLE Tuncay’a yazık oldu. Üçüncü sınıf bir takıma gitti. Mehmet Yozgatlı, çok iyi bir kanat oyuncusu ve genç. Ona da yazık oldu. Rüştü’ye gelince, F.Bahçe ile bütünleşmiş ve sembol olmuş bir kaleciydi. Bu üçlünün yeri dolmaz. Beşiktaş tarafından bakarsak, ortada büyük yanlış var. Kökten F.Bahçeli olan Rüştü ve Mehmet’i oynattıklarında, rizikosunu da görecekler. Beşiktaş tribünlerinin bu futbolcuları nasıl kabul edeceği, benim için soru işareti. Gönlüm istemez ama, bu ikilinin siyah beyazlı renkler altında başarılı olması çok zor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!