Tek isteği nüfus cüzdanı

Güncelleme Tarihi:

Tek isteği nüfus cüzdanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2014 01:40

Ankara Çubuklu 50 yaşındaki Davut Darka, 2,5 yıl önce kaybettiği kimliğini geri alamadığı için mağdur olduğunu savundu. Antalya’da bir caminin bahçesinde yaşayan Darka, kimliği olmadığı için çalışamadığını, dilencilik yaparak ve çevre esnaftan destek alarak ayakta kaldığını belirtti.

Haberin Devamı

Ankaralı Davut Darka, eşinden ayrıldıktan sonra bir arkadaşının Antalya’da iş ve kalacak yer sözü vermesiyle 4 yıl önce bu şehre gitti. Arkadaşının mobilya dükkanının batmasıyla ortada kalan Darka, çeşitli gündelik işler yaparak geçimini sağladı. Hurdacılık yapan Darka’nın hayatı nüfus cüzdanını kaybetmesiyle değişti. 2.5 yıl önce kimliğini kaybeden Darka, nüfus müdürlüğüne başvurdu. Darka’nın kalıcı bir ikametgah adresi olmadığı için başvurusu incelenmek üzere beklemeye alındı. Ankara Çubuk nüfusuna kayıtlı Darka’ya, nüfus kayıt örneği verildi. Buna rağmen kimlik sahibi olmadığı için Darka, ne kalıcı bir yer ne de bir iş sahibi olabildi. Darka, şimdi gündüzleri dilencilik yaparak ve çevre esnafın yardımıyla ayakta kalırken, akşamleyin Antalya Müsellim Camii’nin bahçesindeki bankta kalıyor.

Haberin Devamı

'PANSİYONDA KALAMIYORUM'

Darka, “Nüfus cüzdanım olmayınca, iş başvurularım kabul edilmedi. Kalacak yerim olmadığı için caminin kenarındaki bankta yaşamaya başladım. Nüfus cüzdanım olmadığı için pansiyonlar almıyor” dedi. Nüfus cüzdanını kaybettiğini belirten Darka, şunları söyledi: “Nüfus müdürlüğüne başvurdum ama kimliğimi alamadım. Bana nereye kayıtlı olduğumu gösteren nüfus kayıt örneği verdiler. Dört ay beklemem gerektiğini söylediler. Nüfus cüzdanım olmadığı için çok sıkıntı yaşıyorum. Yağmurlu havalarda pansiyonlarda kalamıyorum. Polisler kimlik soruyor. İş başvurusu yapıyorum, işe giremiyorum. Bankın üzerine karton seriyor, üstüme de içeriye sakladığım battaniyeyi çekerek yatıyorum. Çevre esnaf, taksiciler ve caminin imamı yardımcı oluyor. En büyük sorunum kimlik, o olmayınca hiçbir şey olmuyor. Kimliğimi alarak insanca yaşamak istiyorum.” Darka, kimliği olmaması nedeniyle hasta olmaktan bile korktuğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!