Tedavisi başladı

Güncelleme Tarihi:

Tedavisi başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2012 00:00

Kırıkkale’de oturan Hokka ailesinin 4 çocuğundan 3’ünün görememe tehlikesiyle karşı karşıya kalması nedeniyle yaşadıkları drama çeşitli kurum ve kuruluşlar kayıtsız kalmadı.

Vatandaşlar, Hokka ailesine yardım için seferber olurken, Dünya Göz Hastanesi de çocukların gözlerini muayene edip, yeniden sağlığına kavuşturabilmek için harekete geçti.
Ameliyat edilecek
Hokka ailesinin çocukları Dünya Göz Hastanesi’nde muayene edilmesi için Ankara’ya davet edildi. Baba İsmail Hokka, gözlerinden rahatsız olan çocuklarından Mustafa’yı Ankara’ya getirerek, Dünya Göz Hastanesi’nde muayene ettirdi. Hastanenin Ankara Bölge Koordinatörü Hüseyin Kılavuz tarafından karşılanıp, gözüne ‘Keratakonus’ teşhisi koyulan Mustafa Hokka, Op. Dr. Sibel Şalvarlı tarafından detaylı olarak muayene edildi. Şalvarlı yaptığı açıklamada, “Hastamız Mustafa Hokka’nın yapılan muayenesinde sağ gözde ilerlemiş, solda başlangıç evrede keratokonus teşhis edildi. Hastamız 15 yaşında ve hastalık ilerleyici özellikte olduğundan ve kornea kalınlıkları tedavi için sınır değerde saptandığından vakit kaybetmeden her iki göze, hastalığı durdurma amaçlı kornea kollagen crosslinking ameliyatı, ayrıca sağ gözde kornea sınır değerde olup gözlükle görüş artmadığından görmeyi artırmaya yönelik kornea içi halka tedavisi uygun görüldü” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!