TED ailesi Cumhuriyet Balosu’nda buluştu

Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet’in 90. yılı nedeniyle Cermodern’de Cumhuriyet resepsiyonu düzenledi.

Haberin Devamı

Resepsiyona TED Koleji ve Üniversitesi’nin akademik ve idari kadrosu, TED Koleji mezunlarının da aralarında bulunduğu davetliler katıldı. Resepsiyonun ev sahipliğini ise TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve eşi Bilge Hanım yaptı. Bir ara kısa bir sohbet etme imkanı bulduğum Pehlivanoğlu, gecenin açılış konuşmasında ne söyleyeceğini bilmediğini ve bir hazırlık yapmadığını söyledi. Ancak sahneye çıkıp mikrofonu eline aldığında ise hitabet konusunda ne kadar usta olduğunu bir kez daha gösterdi. Çok kısa bir konuşma oldu ancak sonunda salondan coşku dolu bir alkış yükseldi. Pehlivanoğlu konuşmasında özetle Cumhuriyet’in dünya tarihinin en önemli modernleşme projelerinden ve Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmanın Türkiye’de yaşayan herkesin görevi olduğundan söz etti. Pehlivanoğlu konuşmasını “Hepimiz için ortak bir söylem vardır; Ne mutlu Türküm diyene” sözleriyle bitirdi. Konuşmanın ardından Dilek Türkan ve Orkestra Alaturka konseri gerçekleşti.

Haberin Devamı

GECE HAYATINDA TÜRKÇE MÜZİK DÖNEMİ

Son birkaç yıldır Ankara gece hayatından kulüp kültürü, yerini canlı müzik yapan mekanlara bırakmıştı. Dj’lerin müzik yaptığı mekanların sayısı azalmış, buna karşın meyhane tarzı mekanların sayısında hızlı bir artış yaşanmıştı. Durum bugün de çok değişmemiş görünüyor. Ancak Ankara gece hayatında yeni bir eğlence konsepti daha popüler olmaya başladı. Türkçe müzik yapan gece kulüpleri. Önceden Türkçe müzikler gece eğlencelerinde araya serpiştirilirdi. Şimdi ise konsept tamamen Türkçe müzikler üzerine kuruluyor. Geçtiğimiz sezon açılan 45’lik, bu mekanlardan biri. Mekanda 60’lı, 70’li, 80’li ve 90’lı yılların popüler şarkıları çalınıyor. Zaman zaman da, o dönemlerin usta isimleri Ankara’ya gelerek eğlencelere katılıyor. Filistin Caddesi’nde daha önce Manastır olarak hizmet veren mekan artık ‘Heyy’ ismiyle Ankara gece hayatında yerini aldı. Heyy de sadece Türkçe müzik yapıyor. Bu tarz adreslere son eklenen ise İstanbul’un ünlü mekanlarından ‘Sess’. Önceki gece açılışı yapıldı. Sess, Hilton Otel’in altında bulunan Murphy’s’in yerine açıldı. Mekanda 60, 70, 80 ve 90’lı yılların popüler Türkçe şarkıları ile günümüz Türkçe şarkılar çalınacak. Bu arada yeni bir mekan daha Ankara eğlence severlerin hizmetine girdi. Ercan Erco ismini neredeyse bilmeyen yoktur. Ankara’nın önemli solistlerinden Ercan, artık kendi mekanında şarkılarını söyleyecek. Çayyolu’nda hizmete giren Maske Liva’nın da açılışı önceki gece yapıldı. Açılış gecesinde Ercan, kendisini 15 yıl önce ilk kez sahneye çıkartan Aydın’la birlikte sahne aldı.

MİNİK CADILAR

Haberin Devamı

Bu yıl cadılardan çok kostüm satan dükkanlar bayram etti. Ekim ayı sonunda kutlanan Cadılar Bayramı için çok sayıda mekan ve işletme, parti organize düzenledi. Bu partilerden biri de Çankaya’da bulunan Minik Kaşık Aşçılık Atölyesi oldu. Butik bir catering firması olan ve çocuklar için yemek yapan atölyenin düzenlediği partiye, minikler ve anneleri katıldı. İşletme sahibi Selin Öztekin, partinin ev sahipliğini yaptı. Kostümlerin içinde zaten sevimli görünen miniklerin bir de hamur açmaya ve kurabiye yapmaya çalışması ise renkli görüntüler oluşturdu.

Yazarın Tüm Yazıları