Tebrikler Nuri Albayrak!

TRABZONSPOR, "yılan hikayesine" dönen kongresini nihayet yaparak eski başkanlarından Sadri Şener’i tekrar seçti. İşi çok zor olan yeni başkanın "enkaz devralma" edebiyatının arkasına sığınmayacağını biliyorum. Göreceksiniz yönetimdeki bu değişim, takıma da olumlu yansıyacaktır.

Benim sözüm artık "eski başkan" unvanlı Nuri Albayrak’a...

Kulüp başkanlığın döneminde yapılması gerekenleri değil de hiç yapılmaması gerekenleri başardın (!)

Ve Trabzonspor tarihinde bir ilki gerçekleştirdin... Daha önce de kulübü büyük sıkıntıya sokan, borçlandıran ve sportif olarak "dib"e vurduran başkanlar oldu. Ama genel kurul salonunda hiçbir başkan, sana reva görülen "ibra edilmeme" muamelesi ile karşılaşmadı.

Bunları hak etti mi?

İlke olarak suç işlenmedikçe ibra edilmemeye karşıyım. Kaldi ki, daha önceki bazı başkanlar döneminde tahrif edilmiş evrak sunanlar bile ibra edilmişti.

Seçimden önce kongre üyeleri seni seçmeme sinyalleri verdiğinde bocalamaya başladın. Önce seçimi erteledin, sonra kulübün kıymetlerini nakte çevirip alacaklarını tahsil ettin. Üstüne üstlük yeni gelecek yönetime de takıma takviye imkanı bırakmadın. Koca Trabzonspor’u kadro fakirliğine doğru sürükledin.

Trabzonspor’u diğer takımların gözünde, içine düşürdüğün bu durumdan dolayı kendine "Trabzonspor bunları hak etti mi?" diye sormalısın... Bütün bunları canı yanan ve sabah akşam bana serzenişte bulunan Trabzonlular ve Trabzonsporlular için yazdım.

Kulüp başkanlarına bir haller oldu...

FEDERASYON başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala, kulüp başkanlarının "yalandan" dostluk gösterileri beni bir yandan sevindirirken, bir yandan da şaşırttı.

Genelde yan yana gelmemek için özen gösteren, tokalaşmaktan bile kaçınan başkanlarımızın, bugünlerde "aşırı dostluk" ve "kardeşlik" gösterileri sergilemeye başlamaları içlerinde yaşayan biri olarak, doğrusu bana fazla samimi gelmedi. Evet, Kulüpler Birliği’nin Türkiye Futbol Federasyonu Başkan adayı olan Hasan Doğan doğru tercihtir.

Ancak merak ettiğim, daima kendi çıkarlarını ön planda tutan kulüp başkanları ile medya kuruluşlarından hangisinin gönlünü yapacağı... Çünkü Türkiye’de bir şampiyonluk kupası ve tek bir yayın havuzu var... Ama şampiyonluğa oynayan en az 5 kulüp ve havuzu kendi kuruluşuna almak isteyen çok sayıda yayın kuruluşu bulunuyor. Allah kolaylık versin.

Doğru ve adil

Seçimlere tek liste ile girilecek olması, genel kurulda iyi bir liste yapılma şansını artırıyor. Ama bugüne kadar yapıldığı gibi, siyasilerin ve kulüplerin makam bulamayan yakınlarını torpille listene alırsan büyük hata yapmış olursun. Arkadaşlık ve vefa borcu uğruna geçmişte defosu olan, uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil edemeyenleri de bu listede görmek istemediğimizi bilin. Federasyon, birilerinin onore edildiği değil, onore insanların bulunduğu bir yerdir.

Sayın Hasan Doğan, "Doğru ve adil" davranırsan işin çok zor. Ama eski başkanlar gibi herkese şirin görünmeye çalışırsan, değişen bir şey olmaz. Belki uzun yıllar görevde kalabilirsin. Ama o zaman da bizleri memnun edemezsin...
Yazarın Tüm Yazıları