''Tebrik edilmemek beni üzüyor''

Güncelleme Tarihi:

Tebrik edilmemek beni üzüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2013 11:52

Bedensel Engelliler Bilek Güreşi dünya şampiyonu Seven, başarılarının ardından tebrik edilmemenin kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bugüne kadar 8'i uluslararası 20 madalya kazanan Seven, yaptığı açıklamada, 2006 yılında spora başladığını, katıldığı şampiyonalarda bileğinin gücüyle çeşitli dereceler elde ettiğini söyledi. Seven, Polanya'nın Gdynia kentinde 1-8 Eylülde 35'incisi düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 60 kiloda sol kolda gümüş madalya alarak dünya ikincisi olduğunu ifade etti.

Dünya ve Avrupa dereceleri olduğunu anlatan Seven, "Yaklaşık 7 yıldır da spor yaşantıma devam ediyorum. İlk ödülüm Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan dünya şampiyonasında aldığım bronz madalya oldu. 2012 yılında dünya şampiyonu, bu yıl gümüş madalyayla ikinci oldum" dedi.

Seven, şampiyonaya 53 ülkeden 700'e yakın sporcunun katıldığını, aldığı derecenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Polonya'da mükemmel bir atmosfer vardı. Organizasyon harikaydı. Çok şükür orada kürsüye Türk bayrağını çıkardım, dünya ikincisi oldum. Bunun arkasından dönüş başlıyor. Benimle birlikte Türkiye milli takımında 14 sporcu vardı. Herkes kendi memleketine gitti. Bu arkadaşlarımın hepsi memleketlerinde büyükler tarafından çiçeklerle, teşekkürle ödüllendiriliyor. Dünya ve Avrupa derecelerim olmasına rağmen her geldiğimde aynı ilgisizlikle karşılıyorum."


"Başarımızın tebrik edilmemesi bizi üzüyor"

Başarısının Erzurum'a geldikten sonra gösterilmesinin kendisini üzdüğünü vurgulayan Seven, "Ben bunu istemiyorum. Bunun bilgisi gerekli yerlerde var. Zaten önceden haber veriyorum. Buna rağmen ne bir tebrik ne de bir övgü alamadım. Keşke yarıştan sonra beni tebrik etseler ben de diğer katılacağım yarışlara daha iyi motive olsam" dedi.

Seven, Erzurum Araştırma Hastanesi'nde memur olarak çalıştığını, antrenmanlarını iş çıkışlarında yaptığını söyledi. Hazırlıklarının bir yıllık süreyi kapsadığını ifade eden Seven, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bilek güreşi sadece masaya oturup kollarla yapılan spor değil. Vucudun birçok kasını çalıştırdığınız bir spor. Antrenmanlarda çektiğim acıları tarif edemem. Bir maçtan sonra yaklaşık 15-20 gün ağrı kesicilerle kollarımızın ağrısını dindirebiliyoruz. Bu sürede kollarınızın, sırtınızın ağrısından uyuyamadığınız günler oluyor. Bir yılın emeği yaklaşık 2 günde ortaya çıkıyor. Normal insanların bile zorlandığı yolculuklardan sonra dereceler elde ediyor, madalyalar kazanıyoruz. Yani bir yıllık süreç bizim için çok yoğun geçiyor. Memlekete döndükten sonra haberimizin yapılmasının ardından tebrikler almaya başlıyorum. Bu da beni çok üzüyor. Burada bir yıllık bir emek söz konusu. Bu kadar özveriye rağmen bir tebrik edilmemek, bir çiçekle ödüllendirilmemek beni çok üzüyor."


BAKMADAN GEÇME!