Taziye evi törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Taziye evi törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 12:02

Taziye evi törenle açıldı

Haberin Devamı

Deniz BAŞLI/ARDAHAN (DHA)Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Ak Parti Ardahan Milletvekili Prof.Dr. Orhan Atalay ile birlikte Göle ilçesine bağlı Eskidemirkapı köyünde taziye evi açılışına katıldı.
Köylülerin bir araya gelerek yaptırdığı taziye evinin açılışı, Vali Bilmez, Milletvekili Atalay, Göle Kaymakamı Zafer Oktay ve Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu tarafından yapıldı. Duaların okunmasının ardından açılış kurdelesi kesilerek taziye evi hizmet vermeye başladı. burada bir konuşma yapan Vali Bilmez, “Burası sadece taziyelerde değil, bütün köy işlerinde kullanılması lazım. Burada cenazelerimizde, düğünlerimizde, nişanlarımızda bir araya gelmemiz lazım. Hayatta düğün de olacak, ölüm de. Bazen üzüntü, bazen sevinç taşıyacağız. Onun için bu gibi yerler köy için çok önemli. İnşallah bu güzel gelenek devam eder ve diğer köylerimize de örnek olur. Bu güzel eseri köye kazandıran, emeği geçen ve destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Taziye evinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ardahan Milletvekili Orhan Atalay da, taziye evi kültürünün son yıllarda Göle’de yaygınlaştığını, Ardahan’da, diğer ilçe ve köylerde de aynı kültürün yayılmasını arzu ettiklerini söyledi.

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!