Tayfur'un işi zor

TAYFUR Havutçu’nun yeni görevi hayırlı olsun. Ancak önümüzdeki sezon işinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş yapacağı yeni yıldız transferleriyle tam bir yıldızlar takımı olacak.

Bu yıldızları oyuna konsantre etmek, sahada disipline etmek oldukça zor. Çünkü bu futbolcular canları isteyince oynuyor, istemedekilerinde ise sahada idare ediyorlar.

Q7’yi izlemek zevk

Eskişehir maçında 10-15 dakika canları istedi ve seyirciyi futbola doyurdular. Quaresma’yı seyretmek bir zevk. Ama Guti için aynı şeyleri söylememiz için fizik olarak daha iyi duruma gelmesi lazım. Çünkü önümüzdeki sezon hedefleri büyük olan Beşiktaş’ta sorumluluğu fazla olacak. İspanyol oyuncunun bu haliyle oynaması çok zor, zaten Tayfur Hoca da onu bu haliyle oynatmaz. Fernandes-Necip iyi bir ikili, ama Fernandes gol bölgelerine biraz daha yakın oynarsa, gol atmayı denerse sadece defansif olarak düşünmezse Necip’le ikisi çok faydalı olurlar. Necip’in yetenekleri üst seviyede ama Fernandes gibi daha kreatif olmalı. Genç oyuncu öne ve dikine oynamalı, golü düşünmeli. Çünkü Necip’te bu yetenekler mevcut.

Takım olmalı

Beşiktaş iyi futbolculardan kurulu ama takım haline getirmek biraz zor gibi görünüyor. Çünkü bazı oyuncular futbolun şov tarafını çok seviyor. Tayfur, Beşiktaş’ı disiplinli bir takım haline getirirse, futbolun şov yönünden çok daha disiplinli bir takım olgusu yaratırsa... Aynı zamanda bireysel yıldızları da maça ağırlağını koyup ön palana çıkarlarsa Kartal, hedefine ulaşır. Kısacası Tayfur’un işi çok zor; hedef-beklenti büyük futbolcuları üst düzey, fakat takım yaratmak olgusunu oluşturmak için daha kolektif düşünmek gerekiyor... Hem yönetimiyle, hem teknik direktörüyle, hem taraftarıyla, hem futbolcusuyla... Beşiktaş’ı Türkiye Kupası, kazanılacak olası Süper Kupa doyurmaz, Kartal’ı Süper Lig şampiyonluğu doyurur. Taraftar bunu istiyor, ona göre bu futbolculara bunu yerleştirmek lazım.

BEĞENDİM
Tayfur Hoca’yla sözleşme imzalanmasını.

BEĞENMEDİM
Yedikleri gole Beşiktaş defansının seyirci kalması.

DİKKAT
Demirören yine gündemi değiştirecek transfer yapacak
Yazarın Tüm Yazıları