TAU Türkiye

Güncelleme Tarihi:

TAU Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2007 00:00

Üç oyuncunun en kıdemlisi olan Serkan, "Burada Türki Cumhuriyet kurduk. Cumhurbaşkanı benim, Kaya Sanayi Bakanı, Ender de Turizm Bakanı" dedi.

HENÜZ terleri kurumamıştı... Maç dönüşü otel lobisinde, aralarına Ender Arslan’ın da katılımı ile üçlü oluşturan TAU Ceramica Vitorialı Serkan Erdoğan ve Kaya Peker ile sadece 15 dakikaya sığan ayaküstü bir röportaj oldu bu... Polaris World CB Murcia takımına sürpriz biçimde 95-90 yenilmişlerdi... Üzgündüler... Vitoria’ya dönüş uçağına yetişmek zorunda olduklarından, bana zaman ayırabilmek için yemek faslını kısa tuttular. Zaten o yenilginin üzerine insanda iştah mı kalır ki...

Neyse... Kaya, Ender ve Serkan’a ilk olarak, TAU’da üç Türk oyuncu birden olmasının avantajlarını sorduk. Söze en kıdemlileri Serkan girdi...

İspanyolcayı bıraktım

"Abi, bundan güzel şey mi olur. Vitoria’da Türki Cumhuriyet kurduk. Cumhurbaşkanı benim, Kaya Sanayi Bakanı, Ender Turizm Bakanı... Yabancı bir ülkedesiniz, saha içinde ve dışında kendi dilinizi konuşuyorsunuz... Bu ülkeye ilk ben geldiğimde İspanyolcayı öğreneceğim diye anam anlamıştı. Şimdi Kaya ile Ender gelince İspanyolcayı bıraktım, Türkçe konuşmaya başladım. Şimdi aramızda Türkçe konuşmaktan Kaya da, Ender de İspanyolcayı öğrenemeyecekler ne yazık ki!"

Sonra, Serkan’ın deyimiyle ’Çaylak Ender’ cevap verdi...

"Milli takımda yıllarca birlikte oynamanın verdiği avantaj çok önemli. Birbirimize nerede, ne zaman, nasıl pas verip alacağımızı adeta ezbere biliyoruz. İşte en büyük avantaj bu.."

Bundan sonraki sorulara ortak yanıtlar geldi...

Büyük ilgi görüyorlar

Peki İspanya halkının onlara bakış açısı nasıldı? Serkan iyi bir izlenim verdiği için burada Türkleri çok seviyorlarmış. Kulüpten taşan sevgi, sokakta rahatsız edercesine bir imza trafiği yaratmış. Kağıdı, kalemi, formayı, posteri kapan bizim üçlüye koşup, imza kuyrukları oluşturuyormuş. Eeee.. bu aşırı ilgiden de rahatsız değiller hani..

Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde tur atlama şansını mucizelere bırakmasını nasıl karşılıyorlardı? "Normal" deyip eklediler:

"İyi başlangıç yapamadılar. Herkes iyi kadro kurdular diyor ama bunun sahaya yansıması önemli. Çok takım yıldızlar topluluğu ile başarılı olamıyor. Önemli olan takım oyunu. Yani bizim milli takımdaki Japonya günlerimiz."

Bu yıl sizin ve bizim ligde kim şampiyon olur?

"Burada Kerem’in Real Madrid’i ile çekişip biz şampiyon oluruz. Türkiye’de şampiyonu kestirmek buradan daha zor. F.Bahçe Ülker, Efes Pilsen ve Türk Telekom arasında en az hatayı yapan şampiyonluğu götürür."

Bu transferi ben de anlamadım

SLOVENYA’nın Olympia takımında forma giyerken sürpriz biçimde TAU Ceramica ile anlaşan Ender Arslan, bu transferin jet hızıyla geliştiğini ifade etti. Milli basketbolcu, "Olimpia’da işler terse gidince para krizi başladı. Hedefle birlikte heyecan da tükendi. Transferim jet hızıyla gerçekleşti. Sabah Olimpia ile akşam TAU ile antrenmana çıktım. Ben de ne olduğunu anlayamadım" diye konuştu. Serkan ve Kaya da Ender’in transferini son anda öğrendiklerini söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!