Tatvan'da açılan iki kütüphane, öğrenciler için umut kaynağı oldu

Güncelleme Tarihi:

Tatvanda açılan iki kütüphane, öğrenciler için umut kaynağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2018 15:12

Tatvan'da açılan iki kütüphane, öğrenciler için umut kaynağı oldu

Haberin Devamı

Ceren KURTYE/TATVAN,(Bitlis),(DHA)-BİTLİS'in Tatvan ilçesinde, Kalkınma Bakanlığı’nın Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında hayata geçirilen “Tatvan okuyor projesiö sayesinde ilçeye kazandırılan iki ayrı Kütüphane, daha önce ders çalışma imkanı bulamayan öğrenciler için umut kaynağı oldu.

Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, ilçeye kazandırılan iki ayrı kütüphaneden, hem sınavlara hazırlanan öğrenciler, hem de boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmek isteyenler istifade ediyor. Ayrıca, kütüphaneye gelen öğrencilere ücretsiz olarak çay ve kahve ikramları yapılarak, öğrencilerin nezih bir ortamda ders çalışmaları ve kitap okumaları sağlanıyor.
Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, öğrencilerin nezih bir ortamda ders çalışma imkanı sunulduğunu söyledi. Kütüphanelerin her yaştan vatandaşa hitap ettiğini kaydeden Kaymakam Özkan,"İlçemize kazandırılan iki ayrı kütüphaneden hem sınavlara hazırlanan öğrenciler, hem de boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmek isteyenler istifade ediyor. Ayrıca, kütüphaneye gelen öğrencilere ücretsiz olarak çay ve kahve ikramları yapılarak öğrencilerin nezih bir ortamda hem ders çalışmaları, hem de kitap okumaları sağlanıyor. Özellikle KPSS ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yoğun olarak ilgi gösterdiği kütüphanelerimiz pazar günleri hariç, haftanın 6 günü sabah 09:00 ve 17:00 saatleri arasında hizmet vermeye devam ediyor. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan projemiz kapsamında, kurulan kütüphanelerimizin her ikisinin de öğrencilerimizin seviyelerine uygun zengin içerikler bulunuyor. Kütüphanemiz her yaştan öğrenci ve vatandaşımıza hitap ediyor. Bu anlamda kütüphanemiz içerisinde sınavlara hazırlık kitaplarının yanı sıra, roman, hikaye türünden kitaplar yer alıyor. Ayrıca  kütüphanede öğrencilerin faydalanabileceği bilgisayarlar mevcut."dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!