Tatvan, İzmir Fuarı’nda Tanıtılıyor

Güncelleme Tarihi:

Tatvan, İzmir Fuarı’nda Tanıtılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 11:18

Bitlis’in Tatvan ilçesi, 25-28 Aralık tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan ‘Bitlis tanıtım günleri’nde her yönüyle tanıtılıyor.
İzmir Karşıyaka Bostanlı Pazarı’nda düzenlenen ve 4 gün boyunca devam edecek olan fuarın ilk iki gününde Tatvan standına ilgi büyük oldu. Stantta ağırlanan misafirlere çeşitli hediyeler takdim edildi. Bunun yanında Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM) kursiyerlerinin tanıtım günlerine özel olarak hazırladıkları ürün standı ise ziyaretçiler tarafından ayrı bir ilgi gördü. Fuarın ilk iki gününde, yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, fuarda ilçeyi en güzel şekilde tanıtmaya çalışacaklarını belirtti. Açıklamalarında tanıtım fuarlarının oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Erkan, “Tatvan, birçok potansiyele sahip bir ilçe. Bizlerde bu tür tanıtım fuarları sayesinde ilçemizin potansiyellerini ve zenginliklerini tanıtmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bu gün fuarın birinci günü olmasına karşın fuara ve özellikle ilçe standımıza yoğun bir ilgi ve alaka var. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah bu tanıtım atağımız 4 gün boyunca tüm hızıyla, devam edecektir. Bu sürede elimizden geldiğince ilçemizi her yönüyle tanıtmaya çalışacağız. Tatvan olarak daha öncesinde gerek İzmir, gerek İstanbul ve gerekse Ankara’da düzenlenen tüm tanıtım günlerinde de ilçemizi en iyi şekilde tanıttık. Önceki tanıtım günlerinden edindiğimiz tecrübe ile inşallah İzmir’de de, bölgenin parlayan yıldızı olan, dost şehri ilçemizin mutfağını, tarihini, kültürünü, turizmini ve diğer değerlerini her yönüyle en iyi şekilde tanıtacağız. Bu tanıtım fuarlarının da en kısa süre içinde ilçemize büyük katkı ve olumlu dönüşleri olacağına inanıyorum” dedi.
Kaymakamlık bünyesinde faaliyet gösteren TADEM kursiyerlerinin, tanıtım günleri için bir birinden güzel ve özel tasarımlarla ürün hazırladığını da ifade eden Kaymakam Erkan, “TADEM kursiyerlerimiz, el emeği göz nuru ürünlerini bu kez tanıtım günleri için hazırladılar. Kursiyerlerimizin hazırlamış olduğu ürünler de, ürün standımızda satışa sunuluyor. Hazırlanan ürünlerin çoğu, yöresel ürünlerden oluşuyor. Kursiyerlerimizin bin bir emekle hazırladığı bu ürünlerde fuar bitimine kadar ilçe standımızda yer alacaktır. Bu vesile ile ben ürünlerin hazırlanmasında bin bir emek harcayan kursiyerlerimize de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Tanıtım günlerinde gelen misafirlere, ‘Tatvanname, Geçmişten Günümüze Tatvan, Tatvan Tarihi ve Osmanlıdan Cumhuriyete Vangölü Denizcilik’ isimli 4 ayrı kitap hediye edildiğini kaydeden Erkan, tanıtıma katkı sunan herkese teşekkür etti.
Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise tanıtım anlamında fuarların büyük önem arz ettiğini belirterek, “Bu tür organizasyonlar ile şehrimizi, yaşadığımız yerleri, Bitlis’e yabancı olan insanlara tanıtma imkanı buluyoruz. Bu organizasyonlar ile sadece şehrimizi tanıtmakla yetinmiyor, ekonomi için yatırımcıları, yerli ve yabancı turistleri şehrimize davet ediyoruz. Tanıtım ekibimiz ile 4 gün boyunca hem tanıtım standımıza gelen misafirlerimizi ağırlayacağız hem de doğunun parlayan yıldızı ilçemizin değerlerini her yönüyle tanıtacağız. Memleketimizin yararına olan bu tür tanıtım fuarlarının devamını diliyor ve Tatvan Belediyesi olarak memleketimizin tanıtımı için üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!