GeriSeyahat Tatilde yemek kötü oldu mu sorun çıkarırım
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tatilde yemek kötü oldu mu sorun çıkarırım

Tatilde yemek kötü oldu mu sorun çıkarırım

Tiyatrocu, sunucu Behzat Uygur, işinin yoğunluğu ve turneler yüzünden planlı tatil yapamıyor. Onun için en önemlisi ailesiyle ve dostlarıyla birlikte olmak. Eşi Çiğdem, oğulları Behzat ve Nejat’le tatile çıkıyor. Röportaj için kapısını çaldığımda, yedi yıldır gittiği Fethiye’yi ve Hillside Beach Club atmosferini anlattı.

Behzat Uygur, tatilde yan gelip yatmayı, bütün gün uyumayı sevmiyor. Yemek onun için çok önemli. Tatilde her öğünün öncesinde "ne yiyeceğiz acaba" duygusuyla heyecanlanıyor, geziye çıkarken keşfedeceği mutfakların coşkusunu yaşıyor.

YEDİ SENEDİR FETHİYE’DEYİM

Turneler sayesinde, herhalde Türkiye’yi baştan aşağı 15 kere görmüşümdür. Her köşesi o kadar güzel ki, aralarından seçim yapmak zor. Fethiye’ye ilk kez 15 sene önce gittim. Havası, suyu, yemekleri çok güzeldi. Yapılaşma ve İngilizler bu kadar yoğun değildi. Çocuklarla tatil yapabilecek yer ararken, arkadaşım Fethiye’deki Hillside’ı önerdi. Yedi senedir, ikişer kez Hillside Beach Club’a gidiyoruz. Artık evimizde gibi hissediyoruz. Turneden bir iki günlüğüne kaçıp tatili ihmal etmiyorum. Yıllar önce beş yıldızlı bir tatil köyünde, konukların şezlongdan borazanla animasyona davet edildiğini görmüştüm. Burada her şey dozunda, yemekleri harika. İstediğim aktiviteyi de huzuru da buluyorum.

GÜNAYDIN DEMEDEN DENİZE

Sabah gözümü açtığımda, yüzümü yıkamadan denize girmeye bayılıyorum. Sonra da sabırsızlıkla kahvaltıyı
/images/100/0x0/55ea44daf018fbb8f8750e0a
bekliyorum. Arkadaşlarımızla Pasha Restoran’da buluşuyoruz, daha küçük ve sakin bir konumda. Harika bir köy kahvaltısı hazırlıyorlar. Uzun uzun kahvaltı edip, gazeteleri okumak ve sohbet çok keyifli.

VOLEYBOLDA RAKİBİMİZ YOK!

Voleybola burada başladım. Günde iki kere Beach Volley oynuyorum. Öğlen ve saat 17.00 civarında. Güneş altında oynadıktan sonra terli terli denize girmenin keyfi anlatılmaz. Milli voleybolcu arkadaşım Önder’le bir araya geldik mi kimse bizi yenemez. Animatörler, spor hocaları kaçıyor bizden, büyük ihtimalle "eyvah, gitti biralar" diyorlar bizi görünce. Milli basketçiler Ömer Onan ve Kerem Gönlüm’ün olduğu takımlar bile bize yenilmekten kurtulamıyor!

UYKU MU YEMEK Mİ, ZOR KARAR!

Tavla turnuvaları, deniz faslı ve akşamüstü maçından sonra arada sırada eşimle kendimizi Spa’ya atıyoruz. Harika masaj yapıyorlar. Masaj sonrası sahilde oturuyoruz güneş batana kadar. Benim için günün en keyifli saati... İşte o anlarda gerçekten dinleniyorum. Sonra bir uyku bastırıyor ki anlatamam! Ama "Aman bekliyorlar, geç kalmayalım" v.s. derken uyumadan devam ediyoruz akşama. Tabii sonra ne oluyor? Erkenden uykum geliyor! Zaten geceleri öyle çok azmayı sevmiyorum. Oturup dostlarımla sohbet etmeyi, arada sırada akşam animasyonlarını izlemeyi seviyorum.

TATİL EĞLENCESİZ OLMAZ

Mesleğim, başkalarını eğlendirmek üzerine. Belki eğlenceli bir iş ama sonuçta canlı yayında, seyirci karşısındayım, ciddi bir baskı var üzerimde. O yüzden tatilde sadece ve sadece kendimi eğlendirmek istiyorum. İşin suyunu çıkartıp çevreyi rahatsız etmediğim sürece her türlü çılgınlığı ve deliliği yapmaya hazırım.

ÇOCUKLAR MUTLU, BİZ MUTLU

Burası öyle bir yer ki, "Aman çocuğum ne yapacak, sıkılacak mı" diye düşünmüyorsunuz. Bu yüzden bizde "Yine mi anne babayla tatil, ne fena" derdi yok. Oğullarım Behzat 16, Nejat 12 yaşında. Yedi senedir bir an bile sıkılmadılar. Burada deniz sporlarına başladılar, canavar gibi su kayağı yapıyorlar.

EN SEVDİĞİ 5 YER

İzmir Diyarbakır-Bingöl Milano Balıkesir Fethiye

BAŞ BAŞA TATİL DEYİNCE...

Çiğdem’le baş başa kalmak istediğimiz zaman Bodrum Türkbükü’ndeki Maça Kızı’na gidiyoruz. Dünyanın en güzel yerlerinden ama artık çok antipatik. 15’lik gençlerin akşamüstü içkiye başlayıp sarhoş olması, görmek ve görülmek isteyenlerin doluşması çok rahatsız edici. Tüm vaktimizi otelde geçiriyoruz, çok ender dışarı çıkıyoruz. Maça Kızı sakin bir noktada. Üstelik dünyanın en iyi yemekleri burada! Mürekkep balıklı risottosundan suflesine kadar her şeyi mükemmel. İyi yemek, tatil seçimlerimde çok önemli, olmazsa olmaz. Yemek kötü oldu mu gerçekten sorun çıkarırım.

seyahatte ne okuyor

Çoğunlukla yeni tiyatro oyunlarını okuyor.

ne yiyor, ne içiyor

Seyahatlerinin en keyif aldığı yanı yemek keşfi. Eski, tarihi lokantaları, her mutfağın ustasını arıyor. Hem et, hem de balık yaparız, diyenlerden hoşlanmıyor.

ne giyiyor

Önceleri dev bavullarla tatile çıkarken, turnede tecrübe kazanmış. Ufak bir çanta, üç-beş tişört, şort ve kot pantolon artık yetiyor.

nerede kalıyor

Otelin yıldızı hiç önemli değil; yeter ki temiz, denizi güzel, işletmesi iyi, müşterisini özel hissettiren bir otel olsun. Arkadaş tavsiyesi ile de otel seçiyor.

kimle seyahat ediyor

Birlikte tatile çıkmaktan çok keyif aldığı bir grubu var. Başta eşi Çiğdem, Önder ve Nevin Ciner, Müge ve Sinan Dölay, Gülümsün ve Ercan Saatçi.

neyle seyahat ediyor

Uçağı hızlı, gemiyi dinlendirici, treni romantik olduğu için seviyor.

çantasının olmazsa olmazları

Bavulundaki hiçbir şey çok önemli değil, "Yeter ki bavulun kendisini unutmayayım" diyor.

oradan ne alıyor

Alışveriş merakı yok. Sadece Avrupa’ya gittiğinde kıyafet alıyor. Ama o konuda biraz şanssız, "Ne istesem ya bedeni yok ya da bitmiş oluyor" diyor.
False