Tatil bronzluğunu nasıl koruyalım

Herkes sizin mükemmel bronzluğunuza gıpta ediyor. Ne kadar şanslısınız. Ama bronzluğunuzun uzun süre kalıcılığını koruması için aşağıdaki önerilerimizi mutlaka uygulamalısınız.

İÇERİDEN DESTEK

Sebze ve meyve:
Tatil sonrasında bronzluğunuzu korumanın en önemli yollarından biri öğünlerinizde bolca sebze, taze salata ve meyve tüketmeniz. Örneğin, kayısı, havuç ve tazı kırmızı biber uzmanların mutlaka "Yemek gerekir" dediği besinler. İçerdikleri beta-karoten cildin bronz tonunu muhafaza etmesini sağlıyor. Fındık, balık ya da kakaonun içinde bulunan bakır da metabolizmayı aktive ediyor. Ayrıca destek olarak alabileceğiniz özel vitamin kapsülleri de sadece hücreleri korumakla kalmıyor aynı zamanda içten bronzluğu da destekliyor.

Bolca su depolayın: Günde en az iki litre su tüketmek gerektiğini artık biliyorsunuz. Çünkü sıvı kan dolaşımını harekete geçiriyor, ciltte daha fazla kan dolaştığında ise cildin rengi ortaya çıkıyor.

DIŞARIDAN DESTEK

Bol bol kremlenin:
Eğer o kadar zahmete girip bronzlaştırdığınız teninizin rengini kışa kadar korumak istiyorsanız, öncelikle cildinizin kurumasını önlemelisiniz. Çünkü kuruyan cilt kepeklenmeye ve oluşan ölü deri hücreleri de pul pul olup dökülmeye başlıyor. Bu yüzden vücudunuzu mümkün olduğunce kremlerle nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Güneş sonrası losyonlar, vitamin maskeleri ve jojobalı vücut yağları vücudun nem ihtiyacını karşılamak için ideal.

Temizlik şart: Banyoda ya da duş sırasında soft dokunuşlu cilt temizleme ürünlerini kullanın. Alkollü temizleme ürünleri ya da yüz tonikleri güneşten yanmış cilde zarar verir. En iyisi cildinizde bol bol temizleme mendilleri ya da temizleme sütü kullanmak.

Duşlar kısa tutulmalı: Sıcak ve uzun banyo ve duşlardan kaçının. Çünkü her ikisi de cildin çok fazla kurumasına neden olur.

Ürünlerden yardım alın: Bronzluğunuzun solduğunu düşünüyorsanız, o zaman kozmetik ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Bronzlaştırıcı ürünlere en iyi alternatif otobronzan ve vücut losyonu karışımı renkli kremler. Tek sakıncası diz, dirsek ve ayak bileği gibi tehlikeli bölgelerde koyu çizgilerin oluşabilme riski.

Güzelliğin geleceği ya da geleceğin güzelliği:

hormonlar

İnsan ömrü uzuyor. Artık yaşam planları daha uzun bir hayat üzerinden yapılıyor. Yaşlanmanın zararlı etkilerinden kurtulmakta en heyecan verici yenilik, hormon tedavisi. Çok iyi planlanması gereken bu kombine uygulama, yaşlanmayı etkisiz hale getirerek, gençlikteki diriliği ve zihinsel gücü yeniden sunuyor.

Tıptaki heyecan verici gelişmelerin en önemlilerinden biri, hormon tedavileri. Uzman Dr. Ceyda Şener, belki daha işlevini bile bilmediğimiz sayısız hormon olduğunu söylüyor: "Tanıdığımız hormonların vücuttaki görevleri çözümlendikçe, eksikliğinde ne gibi sakıncalar yaşandığı daha iyi anlaşılıyor. Araştırmaların amacı, hormonların eksikliğinden doğan yoksunlukları ortaya koymak; yaşlılıkla beraber dengesi ve oranı değişen hormonları dışarıdan iğne, tablet ya da jel şeklinde yerine koyabilmek."

40’lı yaşlardan sonra, estetik konusunda dışarıdan yapılan yardımcı medikal tedavilere paralel olarak, vücuda içeriden de yeni bir düzenleme gerekebilir. Örneğin, menopoza giren kadınlarda, östrojen hormonunun azalması sebebiyle kemik erimesi olabilir. Bunun için hormon tedavisi uygulanır ve östrojen hormonu takviyesi yapılır. Sonuç olarak, uzun ve güzel bir hayat için, orta yaş sonrası hayati önem kazanan hormonları tanımakta fayda var.

Cilt, el, ayak ve saçlara maske zamanı

Güneşin yıprattığı ve kuruttuğu cildinizi yeniden eski haline döndürmek için buzdolabındaki malzemeler yeterli. Elleriniz, yüzünüz, ayaklarınız ve saçlarınız için farklı maskeleri uygulayabilirsiniz.

Salatalık ve zeytinyağı özlü parlatıcı ve canlandırıcı saç bakımı

Sıcak, güneş ve ter saçınıza zarar verir. Salatalık ve zeytinyağı özlü bu maskeyle saçlarınızı eski yumuşaklığına ve parlaklığına kavuşturabilirsiniz.

Hazırlanışı:

1 adet salatalık (Kısa saçlar için küçük boy uzun saçlar için büyük boy.)

1 veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı (1 kaşık kısa saçlar için 2 kaşık uzun saçlar için.)

Salatalığı püre haline getirdikten sonra zeytinyağı ile blenderda karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saçınızın diplerinden uçlarına kadar sürün. 15 dakika bekletin. Duruladıktan sonra 2 kez şampuanlayıp saç kremi uygulayın.

Cilt yumuşatıcı avokado maskesi

Anında onarıcı ve nemlendirici etkili bu maske cildin kurumasını engelliyor.

Hazırlanışı:

1/2 avokado

1 yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı soda

1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı (İsteğe bağlı olarak daha fazla nemlendirmek için.)

Hepsini karıştırın. Yüze uygulayın. 5 veya 10 dakika bekletin ve iyice durulayın.

Sert ve pürüzlü eller için mojito peelingi

Peeling formülünden esinlenerek hazırlanmış bu kokteyl sayesinde bakımlı ellere sahip olabilirsiniz.

Hazırlanışı:

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 küçük limon

3 veya 5 adet nane yaprağı

Hepsini bir kapta karıştırın ve ellerinizi 10 dakika boyunca içinde bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Ellerinizin ne kadar yumuşak olduğuna inanamayacaksınız.

Ayakları tedaviye yönelik bu greyfurt ve votkalı doğal tırnak spası, hem dinlendiriyor hem de bakımlı ayaklar yaratıyor.

Hazırlanışı:

1 şişe hazır sıkılmış greyfurt suyu

1 dilim greyfurt (pembe ve ya sarı)

2 adet limon (Bir dilim tekerlek şeklinde, diğeri yarıya bölünerek.)

1/2 fincan toz şeker

1 votka bardağı votka

1/4 fincan şekeri küçük bir kabın içine dökün. Limonu ortadan ikiye bölün. Greyfurt suyunu ocakta veya mikrodalgada ılıtın. Daha sonra geniş bir kabın içine dökerek içine votkayı ekleyin. Üzerini greyfurt ve limon dilimleriyle süsleyin. Ayaklarınızı bu özel ayak banyosunun içinde 10 dakika bekletin. Ardından ikiye böldüğünüz limonun yarısını şekerin içine batırarak suyunun bir kısmını ayaklarınızın üzerine sıkın. Ve şekerle ayaklarınızın üzerinde dairesel hareketlerle peeling uygulaması yapın. Pürüzlü ve sert olan derinin nasıl yok olduğunu göreceksiniz. Ayaklarınızı duruladıktan sonra losyon sürün.
Yazarın Tüm Yazıları