GeriSeyahat Tatil alışverişi rehberi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tatil alışverişi rehberi

Tatil alışverişi rehberi

Kimi rezervasyonunu çoktan yaptı, kimiyse ufaktan tatil hayalleri kurmakta. Erken rezervasyonlar hala devam ediyor. İşte online ödeme sistemi PayPal’dan tatil planlama tüyoları…

1- Ne kadar erken rezervasyon yaparsanız o kadar iyi fiyatlar alırsınız.


2- Dersinizi çalışın. Tatil ve uçuş için fırsatları görebileceğiniz ve karşılaştırma yapabileceğiniz booking.com.tr, tripadvisor.com.tr, ucuzabilet.com, ekobilet.com gibi siteleri kullanın. Ancak hava yollarının kendi web sitelerini de incelemek için zaman ayırın. Bazı havayolu şirketleri indirim fırsatlarını sadece kendi sitelerinde yayınlıyorlar. Tatilsepeti.com gibi uçak ve tatil paketini birlikte satın alabileceğiniz siteler de hem geniş seçenek hem de daha avantajlı fiyatlar sunabilir. 
 
3- Tatil gününde uçun. Örneğin Cumartesi sabahına ya da bayram tatilinin ilk gününe bilet alırsanız bir kaç yüz lira kar edebilirsiniz.
 

4- Havayollarında bilet fiyatlarına bakılırken sıkça yapılan hatalardan bir tanesi aynı anda birden fazla koltuk araştırmaktır. Neden mi? Çünkü örneğin dört kişi seyahat edecekseniz rezervasyon sistemi otomatik olarak size en pahalı biletin fiyatını gösterir. Yani diyelim ki ilk üç koltuğun tanesi 200 TL ve dördüncüsü 240 TL ise sistem size 240 TL’yi gösterecek. Her seferinde tek bir koltuk araştırın ki en düşük fiyatı görebilesiniz.

5- Ek ücret ve vergilerden kaçının: Çoğu havayolu şirketi tatil sezonlarında ek ücretler uygular. Bu nedenle biletinizi yaz tatilinizden ne kadar erken alırsanız ek ücret ve vergileri ödemekten o kadar kurtulabilirsiniz. Ayrıca havayolu şirketleri bagaj kontrolü, bagaj ağırlık limiti, yemek veya koltuk seçimi gibi farklı hizmetler için ekstra ücret talep ediyor. Biletinizi almadan önce bu ücretleri mutlaka araştırın.

6- Eğer esnek uçak biletlerinden satın almazsanız çocuğunuz rahatsızlığı, acil bir iş toplantısı gibi öngöremediğiniz durumlarda tatilinizi ertelemeniz gerekirse tüm bilet parasını ödemek durumunda kalırsınız. Ayrıca herhangi bir acil durum için seyahat paketinizi alırken seyahat sigortasını da beraberinde satın alın. Herhangi bir acil durumda yüzlerce lira kaybetmektense yüz liralık bir sigortayı en baştan ödemek daha avantajlı.

7- Tatil paketinizi ya da uçak biletinizi online olarak satın alacaksanız güvenli bir ödeme metodunu tercih edin.

8- Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre Çarşamba günleri en çok boş yerin olduğu ve bu nedenle en çok indirimin yapılabileceği gün. Diğer uygun fiyatlı günler ise Salı ve Cumartesi. En pahalı günler ise Cuma ve Pazar.
 
Mayo seçerken kılavuzunuz vücudunuz olsun

Evet her sezonun bir modası, öne çıkan parçaları var. Ama konu özellikle mayo ve bikini seçimi olduğunda, modadan çok vücudunuzu dinleyin.
 
 
İRİ GÜĞÜSLER
 
Üçgen bikiniler en iyi seçim olmayabilir. Hem göğüsleriniz daha büyük görünür hem de sarkık. Ancak ipli olmayan üçgen bikinileri deneyebilirsiniz. İki göğüs arası ipli değil sabit olan ve balenli olanları var. Bikininin üstünü ve altını ayrı alabiliyorsanız, üstün daha koyu ve düz renkte olmasına dikkat edin. Boyundan bağlı modeller daha rahat kullanımlı olacaktır.
 
KÜÇÜK GÖĞÜSLER

İstediğiniz bikiniyi giyebilirsiniz. Özellikle de boyundan bağlanan üçgen veya straplez üstleri… Ama göğüsleriniz olduğundan büyük görünsün istiyorsanız, süngerli, push-up’lı, balenli üstleri tercih edebilirsiniz. Bikini, mayodan çok daha iyi duracaktır. Düz renkler yerine desenliler de iyi olur.
 
 
KALÇANIZ GENİŞSE
Dikkati göğüslerinize çekebilirsiniz. Üstü açık renk, altı koyu renk ve desensiz mayolar göğüsleri olduğundan iri, kalçaları küçük gösterir. Artık pek çok marka bikinide ayrı ayrı alt ve üst satıyor. Üçgen üstle birlikte kenarı geniş bantlı ve kapalı altlar alın. Yüksekliği göbek hizasında olsun. Bacaklarınıza güveniyorsanız, bacak kesimi derin altları da alabilirsiniz. Böylece bacaklarınız olduğundan daha uzun görünür. Birkaç sezondur sörfçü şortları da moda, deneyebilirsiniz.
 
 
GÖBEK SORUNU
 
 Mideniz ya da göbeğiniz sarkık ya da büyükse mayo alsanız daha iyi olur. İlle de bikini diyorsanız, beli yüksek bir model seçin. Üçgen bikinilerden kesinlikle uzak durun. Bikininin kenarı, ipli ya da çok ince olmamalı. Düz renkleri tercih edin.
 
 
FIRSATI KAÇIRMAYIN

+ Bugün bilet alan tüm Pegasus'lular toplam ücret üzerinden yüzde 20, Pegasus Plus'lılar ise yüzde 30 indirimle uçuyor. 9 - 31 Temmuz 2013 tarihleri arasında tüm yurt içi hatlarda indirimli uçmak için hemen biletinizi alın.
+ Elle ayakkabının yeni sezon ürünlerinde yüzde 30 indirim var. 2013 İlkbahar Yaz Koleksiyonu’ndaki tasarımların ortak özelliği göz alıcı renkleri. Babetler, Oxford’lar, dolgu topuklar, sandaletler, topuklular ve spor ayakkabılar geniş renk yelpazesine sahip.

VİTRİNDE GÖRDÜM
Yaz renkleri
 
Mendo’s’ta Maryan Mehlhorn, Gottex, Gideon Oberson, Diva, Agua Bendita, Maria Bonita, Calvin Klein ve Emporio Armani gibi ünlü markaların plaj koleksiyonlarını bulabilirsiniz. Tüm koleksiyonlarda renk ön planda. Siyah, kırmızı, beyaz, leopar, fuşya, gümüş, kahve ve turkuvaz tonları sıkça kullanılmış.
 
                     
  
Antik Yunan havası
Bu sandaletleri Midnight Express’in Nişantaşı mağazasında gördüm. El yapımı deri sandaletler ismiyle müsemma: Ancient Grek. Geleneksel forma sadık kalınarak çağdaş çizgiler ve renkler kullanılmış.
 

False