Taşucu’na 11 milyonluk yeni atıksu arıtma tesisi

Güncelleme Tarihi:

Taşucu’na 11 milyonluk yeni atıksu arıtma tesisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2018 11:22

Taşucu’na 11 milyonluk yeni atıksu arıtma tesisi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke ilçesinin turistik Taşucu Mahallesinde inşaa edilecek 11 milyon 480 bin TL sözleşme bedelli Atıksu Arıtma Tesisi yapımına mayıs ayında yer teslimi yapılarak başlanıldı.
İlk kademede 2026 yılına kadar maksimum 7.690 m3/gün (30 bin eş değer nüfus), ikinci kademede ise (2046 yılı için) maksimum 10.970 m3/gün (40 bin eş değer nüfus) debi atıksu arıtacak şekilde dizayn edilen tesis inşaatının tamamlanmasıyla atıksu kaynaklı çevre kirliliğini ortadan kaldırmak için önemli bir adım daha atılmış olacak.
MESKİ Genel Müdürlüğü’nün, İlbank A.Ş. tarafından Taşucu Mahallesi’nde yapılmış olan kanalizasyon şebeke hattının deşarjının sağlanması amacıyla yaptıracağı azot ve fosfor giderimi sağlayacak ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, özel çevre koruma alanı içerisinde bulunan 9 bin 909 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Tesisin yapımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2 milyon TL hibe mali yardım ödeneği de sağlanacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’e çevreci tesisler kazandırma noktasında önemli bir yatırımı daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Mersin’in geleceğini düşünerek attığımız adımlar sayesinde çevre kirliliği sorunlarına çözüm üretiyoruz. Mersin için sürekli yeni projeler geliştiren MESKİ Genel Müdürlüğümüz, Taşucu Mahallesi'ne yeni bir atıksu arıtma tesisi kazandırmak için önemli bir dönemeci daha geride bıraktı. 11 milyon 480 bin TL sözleşme bedeli ile Taşucu Mahallesi’ne modern bir atıksu arıtma tesisi kazandıracağız. Yapılacak yatırımın hem Silifke hem de Mersin’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Akdeniz’in gelecek nesillere kirlilikten arındırılmış bir şekilde teslim etmek en büyük hedefimizdir" dedi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!