Taşdelen

TAŞI delen suyun kuvveti değil damlaların sürekliliğidir. İnönü Stadı’nda her zamanki istikrarlı taraftarın önünde, yine farklı bir 11 var.

İyi ya da kötü bugüne kadar neden birarada oynatmadın demezler mi. Çıkabilecek en iyi kadro sahadaydı. Siyah beyazlı ekipte orta saha ve forvet birbirine yapışık oynadılar. Sanırım yeni bir sistem. Bir tek halay çekmedikleri kaldı. Top sıkıştı. Nerdeyse patlayacak! Kartallar’ın net diyebileceğimiz bir gol pozisyonu oluşmadı. Bayrampaşa’da yaptığımız halı sahalarda bile böyle futbol yok. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’a ihbarda bulunup siyah beyazlı takımın sağ ve sol kanat oyuncuları bir an önce ortaya çıkartılıp bulunmalı! İnönü’de Kayserispor karşısında takımını hazırlamayan Denizli’de iyice sorgulanmalı.
* * *
Bobo ve Nobre orta sahaya gelip top alırken karşılarında Tabata, Tello, Ernst’le çarpışıyorlar. Hocam elinde hazır Tello varsa bu takımda formayı önce Tello’ya vereceksin diğerlerini de etrafına dizeceksin. Oyundan alınacak en son oyuncuydu. Hele Yusuf Şimşek asla unutulmamalı diyeceğim ama gören yok! Geçen yılki oyun sisteminin üstüne çıkacak oyuncu mu var ki Yusuf kale arkasında ısındırılıyor. Bu tip oyuncuların etinden kemiğinden zekasından ölene dek yararlanmalı!
* * *
10,5 Tabata ile Fink’in değişmesi yanlış. Fink savunma ağırlıklı orta saha oyuncusu. En son düşünülecek değişiklik. Futbol dört bilinmeyenli denklem değil.
Alt yapıda Furkan gibi oyuncuları görmeden kulübün bedava yolladığı İbrahim Kaş’ın arka arkaya iki maçta aynı çalımı yiyip iki gole neden olmasının izahını Denizli Hocamız yapmalı. Ya oyuncuları çok iyi tanıyor ya da sistemi ezberletemiyor! Karşılaşmayı izlerken tribünlerden Denizli’ye bağıran yaşlı bir amca “Hocam uyuma. İftarı açtık ama heyecanlandıracak bir poziyon açamadık”
* * *
Kayserispor’da 90 numara genç Furkan Özçal’ın görünmeyen ama çok önemli bir oyuncu olduğunu bu maçta izledik. Kayserispor klasik 4-4-2 sistmi ile 90 dakika yer aldı. Beşiktaş ilk yarıda 4-1-2-2-1 ikinci yarıda da 4-1-2-1-2 düzeninde oynadı (4-3-3’ün değişik versiyonu). Daha doğrusu oynamaya çalıştığında kimse ne olduğunu anlayamadı. Bende! Kayserispor’un maçın başından itibaren her türlü olayda yere yatarak kalkmamaları zaman çalmaya yönelik oynamaları seyir zevkini bozdu ve tribünleri müthiş tahrik etti.
Yazarın Tüm Yazıları