Tasarımcıların yurtdışı eğitimleri karşılanacak

Güncelleme Tarihi:

Tasarımcıların yurtdışı eğitimleri karşılanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2011 00:00

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen tasarım yarışmalarında dereceye giren yıllık en fazla 30 adet tasarımcının yurt dışındaki eğitim giderlerinin tamamını destek kapsamına aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, “her yıl 30 tasarımcının yurt dışı eğitim harcamalarını karşılayacaklarını” bildirdi.Çağlayan, Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ’de gerçekleştirilen değişikliklerle ilgili yazılı açıklama yaptı.
Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ çerçevesinde Tasarım Dernek ve Birlikleri tarafından tasarım kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen tanıtım faaliyetleri ile düzenlenen sergi, bienal ve tasarım yarışmaları gibi organizasyonlara ilişkin harcamaların yüzde 50 oranında ve yıllık 300 bin doları tutarında desteklendiğini belirten Çağlayan, bu destek mekanizmasını bir adım ileriye taşıdıklarını kaydetti. Çağlayan, şu bilgileri verdi:

Aylık bin 500 dolar

“Yaptığımız düzenlemeyle İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen tasarım yarışmalarında dereceye giren yıllık en fazla 30 adet tasarımcının yurt dışındaki eğitim giderlerinin tamamını destek kapsamına aldık. Yurt dışı eğitimleri iki yıl sürecek ve eğitim uluslararası tasarım okullarında yapılacak.
Ayrıca iki yıl boyunca yurt dışı eğitim giderlerinin dışında aylık bin 500 dolar yaşam gideri desteği verilecek.
Bu destek sayesinde Türkiye’de tasarım kültürü daha da yaygınlaşacak, tasarım yarışmalarına ilgi artacaktır. İnanıyorum ki, iki yıl süren eğitim sonrasında Türkiye’ye gelen tasarımcılar aldıkları eğitimleri sanayiye entegre edecek, Türkiye’den yeni ve özgün ürünler uluslararası pazarlarda yerini alacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!