Tarsus'ta Mevlid Kandili programı 

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta Mevlid Kandili programı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 13:47

Tarsus'ta Mevlid Kandili programı 

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS,(MERSİN),(DHA)  - MERSİN, (DHA) - MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen Mevlid Kandili programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. 
Tarsus Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Müftüsü Hayri Eranay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Misafirlere kandil simidi ikram edildiği program Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı. Semazen gösterisinin ardından İlahi Sanatçıları Hasan Önal ve Murat Belet konserleri katılımcılardan tam not aldı. Katılımcıların Mevlid kandilini kutlayan Başkan Can, "İnşallah O'nu anmak için tertiplediğimiz bu program okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına neden olur. Yunus Emre'nin dilindeki aşk peygamberine, Mevlana'nın dilindeki rahmet peygamberine, Ahmet Yesevi'nin dilindeki hikmet peygamberine, Hacı Bektaş-ı Veli'nin dilindeki sevgi ve şefkat peygamberine selam olsun. Peygamberimizin mübarek doğumu hepimize güzellikler getirsin. Bir Müslüman ülkede, Müslüman ana babadan doğmak kadar güzel bir şey yoktur. Bugün Suriye'den ülkemize gelen yaklaşık 4 milyon göçmen bulunmaktadır. Suriyelilerin gidecek bir ülkesi Türkiye vardı. Bizim gidecek ülkemiz yok . Biz gitmeye de kalksak bizi kabul edecek ülke yok. Bizim de bu ülkeden asla ve asla gitmeye niyetimiz yok" dedi.
Programın son kısmında Başkan Can, hafızlık eğitimlerini tamamlayan hafızlara altın takarak programa katılan sanatçılara hediyelerini sundu. Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!