Tarsus'ta Hıdırellez güreşlerinde İsa Göçen başpehlivan oldu

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta Hıdırellez güreşlerinde İsa Göçen başpehlivan oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2016 11:37

Tarsus'ta Hıdırellez güreşlerinde İsa Göçen başpehlivan oldu

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

MERSİN ve Tarsus Belediyeleri tarafından geleneksel hale getirilen Eshab-ı Kehf'te Hıdırellez etkinlikleri kapsamında düzenlenen Karakucak Güreşleri'nde Tarsus Belediyesi Spor güreşçisi İsa Göçen başpehlivan oldu.
75'inci Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi’nde yapılan güreşlere yağışlı havaya rağmen Tarsuslular yoğun ilgi gösterdi. Güreşlerin finalinde karşı karşıya gelen İsa Göçen, rakibi Müren Mutlu’yu yenerek başpehlivan oldu.
Azerbaycan, Kazakistan, Dağıstan, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan ve İran ile Türkiye’den olmak üzere toplam 792 sporcunun katıldığı Karakucak Güreşleri'nde kilolara göre değişik para ödülü ve hediyeler dağıtıldı.
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, etkinliği ata sporunu gelecek nesillere sevdirmek ve yaşatmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, "Ata sporumuz Karakucak Güreş’ini Tarsus’ta yaşatmaya çalışıyoruz ve insanlarımızı bir araya getirmeyi, kardeşlik, dostluk ve sevgi bağlarının daha sıkı hale gelmesi için mücadele ediyoruz" dedi.

'YENİ PEHLİVANLAR ÇIKACAK'
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, güreşe sahip çıkmak zorunda olduklarını anlatırken, şöyle konuştu: "1994’den bu yana gerçekten Tarsus Belediyesi'nin himayesinde geçmişte olduğu gibi Tarsus’ta yeniden pehlivanlar çıkmaya başladı. Bugün bunların bir çoğu milli takımımızın değişik kademelerinde mücadele ediyor ve ülkemizi temsil ediyor. Bizim buradaki Hıdırellez etkinlikleri içerisine güreşi almamızdaki ana gaye gençlerin buradaki pehlivan ağabeylerini görmeleri onlara özenmelerini ve geçmişten bu yana ülkemizin bir çok yerinde yapılan güreş etkinliklerinin Tarsus’ta da yapılıyor olmasıdır. Bu güne kadar özellikle güney bölgesinde yağlı güreş diye bir şey yoktu. Biz Kırkpınar’a gidemeyen vatandaşlarımızın burada o güzelliği yaşaması, seyretmesi için yağlı güreşleri de buralara kadar getirdik. İnşallah bu Karakucak Güreş Meydanı'ndan bir çok yeni yeni pehlivanlar çıkacak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek."
Oldukça çekişmeli geçen müsabakalar sonunda Tolga Özbek 32, Metin Gülücü 35, Alihan Öksüz 38, İsmet Çiftçi 42, Yunus Çiftçi 46, Tahsin Çetin 50, Yasin Gülücü 54, Nebi Uzun 60, ziya Daylak 66, Zafer Dama 74, Mehmet Oktay 84, Ali Börceoğlu 96 kiloda birincilik elde ederken, İsa Göçen başpehlivan oldu.
 
DHA (AÖ) (8.5.2016, FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!