Tarsuslu kadınlar kanser konusunda bilgilendirildi

Güncelleme Tarihi:

Tarsuslu kadınlar kanser konusunda bilgilendirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2015 10:42

Haberin Devamı

MERSİN (AA) - Tarsus Rotary Kulübü tarafından düzenlenen "meme ve rahim ağzı kanseri" semineriyle kadınlar, kanser konusunda bilgilendirildi.

Mersin Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Beyazıt Ersoy, Yenice Sıdkı Baba Cem Evi'nde gerçekleştirilen seminerde yaptığı konuşmada, tüm kadınları meme ve rahim ağzı kanserine karşı uyardı.

Akciğer kanserinden sonra ikinci sırada yer alan meme kanserinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Ersoy, şöyle devam etti:

"Türkiye'de yılda yaklaşık 30 bin dolayında kadın meme kanserine yakalanıyor. Göğüs ağrısı ya da göğsünde kitle meydana gelen kadınlar, mutlaka bir doktora gitmesi gerekiyor. 40 yaş üzerindeki kadınlarda mamografik tarama programlarının artması ve menopozdaki kadınlara önerilen hormon tedavilerinin gittikçe azalması meme kanseri tedavisindeki başarıyı artırıyor. 40 yaşından sonra meme kanseri riski artıyor. 12 yaşından önce adet görmek ve geç menopoza girmek, 30 yaşından sonra doğum yapmak meme kanseri riskini artırıyor. Riski azaltmak için A ve C vitaminin alınmalı ve doğum sonrası emzirme mümkün olduğu kadar yapılmalı. Spor yapmak ve posalı yiyecekler tüketilmeli."

Haberin Devamı

Tarsus Rotary Kulübü Başkanı Şirin Yılmaz Biçer de kadın ve halk sağlığına özel önem verdiklerini, meme kanserinin çok önemli bir problem olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!