TARKEM'de 'kayyum' düzeltmesi

Güncelleme Tarihi:

TARKEMde kayyum düzeltmesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 19:01

TARKEM'de 'kayyum' düzeltmesi

Haberin Devamı

İZMİR'de Kadifekale, Basmane, Konak arasındaki 270 hektarlık bölgedeki tarihi değerleri korumak, asıllarına uygun şekilde restore etmek için kurulan 116 ortaklı Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.'de (TARKEM) İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen yönetime kayyum atanması kararı kaldırıldı. Mahkeme, itiraz üzerine FETÖ/PYD soruşturmasında tutuklanan Ahmet Küçükbay'ın yüzde 0.86 oranında hissesine atanan kayyumun, yönetim kararlarının denetimini yapması kararı verdi.
TARKEM Genel Kurulu Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. Genel Kurul, TARKEM'de yüzde 0.86 hissesi olan ve FETÖ/PYD soruşturmasında tutuklanan işadamı Ahmet Küçükbay'ın hissesine kayyum atanması ve ardından da İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin TARKEM yönetimine bu kayyumu ataması kararının gölgesinde toplandı. Ancak, toplantı öncesi TARKEM Yönetim Kurulu Başkan Vekili Uğur Yüce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kayyum kararına aynı mahkemede itiraz etmiştik. Mahkeme itirazımızı inceledi ve haklı buldu. Ahmet Küçükbay'ın 0.86 hissesine kayyum atadı. Yönetim kuruluna eski görevini iade etti. Bununla birlikte mahkeme yine de kayyuma yönetim kurulu kararlarını denetleme yetkisi verdi. Bu bizi hiç rahatsız etmiyor. Biz zaten kayyuma ters gelecek bir karar almıyoruz. Bu karar şimdi TMSF'ye gidecek. TMSF gerekli düzenlemeyi yapacak, Ticaret Sicil'e bildirecek. Böyle bir durum daha önce hiç yaşanmamış. Şu an bütün hukukçular tartışıyor. Bu durum bizim çalışmamızı olumsuz etkilemedi. Çalışmalarımız sürdürüyoruz" dedi.
TARKEM Genel Kurulu'nun açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, yönetimin görevine devam ettiğini, mahkemenin bu yönde karar verdiğini söyledi. Küçükbay hisselerine atanan kayyumlardan Halit Yalçınkaya, TMSF'de görevli olduğunu, Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kararla Ahmet Küçükbay'ın sahibi olduğu 0.86 hisseyi temsilen oy kullanmak üzere Genel Kurul'a katıldıklarını söyledi. Yalçınkaya, "Tereddütler olduğunu bildiğimiz için bu açıklamayı yapıyorum. Yönetim kurulu yetkimiz bulunmuyor. Hisseleri temsilen oy kullanacağız. Mahkeme kararında yönetimin kararlarının uygunluğu yönünde işlem yapmamız da yeraldı. Mahkeme başka bir karar verene kadar bu sorumluluğumuz var" diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yaptığı konuşmada "Tarihi bölgenin ayağa kalkması içi Büyükşehir Belediyesi ile kader birliği yapma lütfunda bulunan TARKEM üyelerine kocaman bir teşekkür borcum var. Çok iyi olacak. Türkiye gibi köklü ülkede her zaman sıkıntılar, problemler yaşanır, tarihte de yaşanmıştır. Hep birlikte ileri bakıp, birlikte tarihi bölgemizi gün ışığına çıkartarak, eksiklikleri tamamlayarak kentimizi dünyaya açmak, zenginleştirmek, turizmde, hizmet sektöründe büyümek istiyoruz" dedi.
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da belediyenin çalışmaların anlattı. Genel Kurul'da daha sonra TARKEM'in projeleriyle ilgili bilgiler verildi.

Utku BOLULU / İZMİR (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!