Tarımsal Ürünlerde Sıcak Havalara Dikkat

Güncelleme Tarihi:

Tarımsal Ürünlerde Sıcak Havalara Dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 15:21

menduh yonca yem kaldırırken

Yoncalar Tarım işletmecisi Memduh Yonca, nem oranının artması sonucu yemlerde küflenme artışı meydana geldiğini söyleyerek, "Küflenme de hayvanın ölümüne kadar yol açar" dedi.
Sektör içerisinde hava sıcaklıklarının artması ve yemin muhafazası konusu hakkında bilgiler veren Yonca, "Tarım işletmesi kadar yem ve yem ürünlerinin muhafazası da çok önemli bir yer edinmekte yem, un, küspe, tuz, kireç gibi ürünlerin kullanımları noktasında bilinmesi gereken ince detaylar vardır. Bilinmesi gereken en önemli nokta nem oranının artması sonucu ile küflenmenin başlamasıdır" dedi.
Nem oranının artmasının küflenmeye neden olduğunu ifade eden Yonca, “Tarımsal ürünleri evlerinde muhafaza eden kişiler duvarlar ve tavanda renk değişimini hemen görürler. Evde muhafaza yapılıyorsa kötü bir koku oluşumu meydana gelir. Sarımsı, gri ve kahverengi karışımında küf lekesi oluşur. Küfün oluşması sonrasında ise ciddi oranda sağlık sorunları başlar. Yaşanan sağlık sorunları is kesinlikle önemsenmelidir" diye konuştu.
"KÜFÜ ÖNLEMEK DEMEK SAĞLIKLA BİRLİKTE TARIM ÜRÜNÜNDE GELİŞİM DEMEK"
Evde ve tarımsal alanlarda doğal yaşamı etkileyen ürünlerin beslenmeye kadar her alanda insan sağlığına etkisi olduğunun altını çizen Memduh Yonca, "Küflenme insan sağlığı kadar hayvan sağlığına da etki eder. İnsanlar da ciddi sağlık problemleri olduğu kadar hayvanlarda da zehir etkisi gösterir. Küfü önlemek için banyo, mutfak, tavan arası gibi yemin muhafaza edildiği alanlarda düzenli olarak küf oluşumları kontrol edilmeli, özellikle kerpiç’den olan evlerde yarıklar kontrol edilmeli, nem oluşumunu sağlayan alanlarda güçlendirme yapılmalı, etkilenen yüzeylerde temizlik yapın, özel bir karışımla küflü bölgelerde karışım uygulayın” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!